REČENO - UČINJENO! Juče Vučić posetio Gornje Crniljevo, već danas počeli radovi u oba sela!

Autor:

Vesti

06.09.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gornje Crniljevo je rodno mesto pukovnika Milenka Pavlovića, pilota Vojske Jugoslavije, koji je tragično izgubio život u borbi sa NATO avijacijom iznad Valjeva 4.maja 1999.godine. tokom NATO agresije na SRJ.

REČENO - UČINJENO! Juče Vučić posetio Gornje Crniljevo, već danas počeli radovi u oba sela!

Foto: Republika

Počeli su radovi u dva sela - Osečina, jedno mesto je Vučićevića groblje, zajednički put Osladić Tuđin, a drugi radovi podrazumevaju nastavak puta Šljivovice - Gornje Crniljevo.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić bio je u poseti Gornjem Crniljevu tokom jučerašnjeg dana u okviru posete Podrinju, pa je obećao nastavak radova, a danas je to krenulo.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je proslavi u selu Gornje Crniljevo, koje je organizovano u domaćinstvu Slobodana Jerotića povodom asfaltiranja puta.

Foto: Republika

 

 

"Ja hoću svima da se zahvalim na gostoprimstvu, što ste nas ovako dočekali, hvala na ljubavi koju osećate prema Srbiji i hvala na divno pripremljenom jelu.Posebno sam srećan što vidim ovoliko radosne dece. Ovo oko puta obećali smo dole u nastavku još kilometar i po, ukupno 6,5 kilometara. Koliko u naredna tri-četiri dana, mašine će da dođu da rade, da probamo da završimo što je moguće pre", rekao je Vučić obraćajući se okupljenima.

On je dodao da je posebno srećan što je saznao da je prisutna supruga heroja Milenka Pavlovića, junaka srpskog neba, srpske vojske.

Foto: Republika

 

 

Naime, Gornje Crniljevo je rodno mesto pukovnika Milenka Pavlovića, pilota Vojske Jugoslavije, koji je tragično izgubio život u borbi sa NATO avijacijom iznad Valjeva 4.maja 1999.godine. tokom NATO agresije na SRJ.

Podsetimo, krajem marta ove godine Opština Osečina je, preko Javnog poziva kod Ministra bez portfelja Edina Đerleka, zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj, dobila sredstva u iznosu od 17.771.820,00 dinara za projekat “Sanacija i rekonstrukcija lokalnog puta od Remine vikendice do Ikonića groblja”.

Ova deonica je duga 1,6 km, a opredeljeni iznos predstavlja 80 odsto vrednosti projekta, dok Opština Osečina učestvuje sa ostalih 20 odsto i porezom na ukupnu vrednost radova.
Deonica u Gornjem Crniljevu povezuje naselja Jankoviće, Milovanoviće, Joviće i Ikoniće.

Ovaj putni pravac je poznat i kao “Put šljivovice”, jer se u selu Gornje Crniljevo oko 350 hektara poljoprivrednog zemljišta nalazi pod šljivom, sa najvećim brojem stabala šljive na teritoriji opštine Osečina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading