Vučević obišao završne radove modernog kulturnog centra u Pirotu: Država u projekat uložila preko 500 miliona dinara! (VIDEO)

Autor:

Vesti

06.09.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilasku su zajedno sa premijerom Vučevićem prisustvovali i ministar kulture Nikola Selaković, kao i ministar sa javna ulaganja Darko Glišić.

Vučević obišao završne radove modernog kulturnog centra u Pirotu:  Država u projekat uložila preko 500 miliona dinara! (VIDEO)

Foto: Tanjug/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ

Premijer Srbije Miloš Vučević obišao je danas završne radove na izgradnji modernog kulturnog centra u Pirotu u koji je država uložila više od 500 miliona dinara.

Obilasku su zajedno sa premijerom Vučevićem prisustvovali i ministar kulture Nikola Selaković, kao i ministar sa javna ulaganja Darko Glišić.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je istakao da je ovo jedan od najvećih projekata u oblasti kulture.

-Ja ne bih rekao da je ovo rekonstruisan, već potpuno nov objekat. Država i ministarsvo su u ovo uložili veliki novac i hvala im na tome. Ovaj dom već prima stanare, a očekujemo da za građane bude otvoren krajem septembra - kazao je gradonacelnik Pirota i istakao da je ovo nekada bio Dom vojske, koji je grad Pirot 2014. godine otkupio.

Premijer Srbije Miloš Vučević je istakao da je ovakav jedan objekat dostojan svakog evropskog grada.

-Ovo kažem kao neko ko je bio gradonačelnik evropske prestonice kulture. Ono što bih voleo da istaknem je to da Pirot kao grad ima drustveno-sadržajni život, koji svaki grad mora da ima. Zato treba da čuvate sve ovo što imate, ovaj spoj tradicionalnog i modernog - kazao je premijer.

On je istakao i da se uskoro očekuje povratak vojske u Pirot, što će veoma pozitivno da utiče na ovaj grad. 

-To vam je kao fabrika da dolazi u neko mesto, kad dolaze vojska i kasarna, da ne kažem koliko je to važno za sigurnost. Velika je stvar to, jer mi od Zaječara dovde nismo ništa imali - istakao je premijer.

Odgovarajući na pitanja novinara, kad je reč o situaciji na Kosovu i Metohiji, Vučević je istakao sledeće:

-Ja ne mogu zaista ništa da zamerim ljudima koji se bore za golo preživljavanje. Ovi daju neka saopštenja, ali prosto mi je neverovatno da niko ne može da zaustavi čoveka koji ima samo jedan cilj, a to je da etnički očisti Kosovo od srpskog naroda - istakao je Vučević i dodao da nas čeka mnogo teških dana kada je reč o Kosovu, jer se na nas, kako je naveo, vrši konstantan pritisak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jana

06.09.2024 15:13

Svaka čast Premijeru i Vladi Srbije za ulaganje u kulturni centar,bravo!