VUČIĆ TELEFONOM RAZGOVARAO SA ŠOLCOM: "Izrazio sam veliko interesovanje za litijumski projekat u Saksoniji"

Autor:

Vesti

05.09.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglasio sam da bi razmena iskustava i znanja mogla da otvori put za inovativne pristupe ekstrakciji litijuma, rekao je predsednik.

VUČIĆ TELEFONOM RAZGOVARAO SA ŠOLCOM: "Izrazio sam veliko interesovanje za litijumski projekat u Saksoniji"

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

ttt

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razogovarao je telefonom s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

- Odličan i vrlo produktivan razgovor sa @bundeskanzler Šolcom o ključnim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući ekonomsku saradnju, regionalnu stabilnost i značaj jačanja veza Srbije i Nemačke. Razmenili smo mišljenja o regionalnim pitanjima i nastavku razgovora u okviru Berlinskog procesa. Razgovarali smo i o sve većoj potrebi za intenziviranjem diplomatskih napora u regionu u cilju rešavanja brojnih pitanja od značaja za očuvanje mira i stabilnosti, a posebno o promociji ekonomskog povezivanja i evrointegracija Zapadnog Balkana. Razgovarali smo i o sve većim izazovima u pogledu energenata i budućnosti energetske diversifikacije. Izrazio sam veliko interesovanje za litijumski projekat u Saksoniji, koji ima za cilj da promoviše odgovorne rudarske prakse i podrži prelazak na zelenu energiju. Naglasio sam da bi razmena iskustava i znanja mogla da otvori put za inovativne pristupe ekstrakciji litijuma koji daju prioritet zaštiti životne sredine i angažovanju zajednice - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

 

 

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, drugog dana posete Podrinju u naselju Štitar, da će 15. decembra biti otvorena brza saobraćajnica Šabac - Loznica u dužini od 54,5 kilometara.

Vučić je obilazeći radove na tom putu u okviru posete Podrinju rekao da će brza saobraćajnica biti otvorena pre Svetog Nikole i izrazio zadovoljstvo onim što je do sada urađeno.

"Izgleda čudesno, završavamo do Svetog Nikole. Otvaramo brzu saobraćajnicu 15. decembra, što znači da će građani od Loznice do Beograda da stignu za maksimalno sat i 10 minuta", naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading