"ZATRAŽIO SAM PODRŠKU ZA OČUVANJE MIRA I STABILNOSTI U REGIONU i NA KIM!" Vučić se u Pragu sastao sa predsednikom Češke! (FOTO)

Autor:

Vesti

31.08.2024

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je pozvao Pavela u posetu našoj zemlji!

"ZATRAŽIO SAM PODRŠKU ZA OČUVANJE MIRA I STABILNOSTI U REGIONU i NA KIM!" Vučić se u Pragu sastao sa predsednikom Češke! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučića sastao se sa predsednikom Češke Republike Petrom Pavelom tokom Foruma GLOBSEC2024 koji se održava u Pragu.

Srdačan susret sa predsednikom Češke @prezident_pavel sa kojim sam razgovarao o situaciji u regionu, posebno eskalaciji situacije na Kosovu i Metohiji, kao i našim bilateralnim odnosima. Zatražio sam podršku predsednika Pavela kada je reč o održanju mira i stabilnosti u našem regionu, kao i nastavak podrške Češke evropskom putu Srbije.


Takođe, zahvalio sam našem domaćinu na odličnoj organizaciji @globsecthinktank , jedne od najvažnijih evropskih platformi za dijalog u cilju održanja globalne stabilnosti. U vremenu punom bezbednosnih izazova, na svim nivoima, moramo da iskoristimo svaku priliku da razgovaramo, da se čujemo i razumemo, jer koraci koje sad preduzimamo odrediće budućnost naše dece.

Pozvao sam predsednika Pavela da poseti Srbiju kako bi mogli da nastavimo razgovore o daljem jačanju dobrih partnerskih odnosa naše dve zemlje i naroda
- istakao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

GLOBSEC Forum, jedna od najistaknutijih evropskih platformi za dijalog, ima za cilj da ukaže na rastući značaj Centralne i Istočne Evrope u globalnoj bezbednosti. 

Kako je najavljeno, na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.
Forum će otvoriti češki predsednik Petr Pavel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

GLOBSEC ove godine okuplja šefove država i vlada i ministre odbrane i spoljnih poslova iz 27 zemalja, a pored njih na forumu učestvuju i predstavnici velikih kompanija, intelektualci i predstavnici nevladinih organizacija, ukupno skoro 2.000 učesnika iz 70 zemalja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading