VUČIĆ OTKRIO SVE O KUPOVINI RAFALA: Jedna stvar je bitna da se reši!

Autor:

Vesti

28.08.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučć gostovao je u drugom dnevnika na RTS-u

VUČIĆ OTKRIO SVE O KUPOVINI RAFALA: Jedna stvar je bitna da se reši!

Foto: Printscreen/RTS1

Tokom gostovanja predsednik Srbije je govorio o poseti svog francuskog kolege Emanuela Makrona.

Predsednik Aleksandar Vučić je napomenuo da nije sve završeno kada je reč o vojno-tehničkoj saradnji i kupovini aviona "rafal".

- Besana noć je pred nama i još nije završeno. To bi bila velika stvar za nas, jer bi značilo ogroman napredak u borbenoj gotovosti i vojnoj moći Srbije, sigurnosti naše zemlje. Mi nigde ne izazivamo probleme, niti to planiramo, niti to nameravamo. Ovo je ogroman signal poverenja između Francuske i Srbije. Želimo samo da sačuvamo svoju zemlju, ali time bi Srbija bila mnogostruko, mnogostruko, mnogostruko jača. Imamo još jednu stvar oko koje nismo saglasni. Nije to više pitanje cene, to je pitanje određenih garancija. Ako to uspemo da rešimo, biće u redu, ali oko ovoga se mučimo već četiri dana -rekao je Vučić.

Vučić o akciji "Najbolja cena"

Vučić je govoreći o akciji "Najbolja cena" otkrio da će 81 proizvod biti na sniženju.

- Mi smo napraviloi čitavu korpu. Videćete sutra kako to izgleda. 81 proizvod će biti na toj listi. Sve što pomislite, od voća, jabuka koje su bile skupe, idemo na veoma niske cene... Juhor pašteta koja košta 54,9 dinara, najniže je oišla na akcijama na 40 dinara, će ići na 37 dinara. Dakle od čajnih kobasica, šampona, praška za veš, jogurta, voća, povrća, sve što je ljudima potrebno. Široka paleta proizvoda. Ta akcija će trajati od 1. septembra do 31. oktobra. Da posebno ljudima u tim teškim mesecima, uveć su najteži septembar, januar, februar, sa najvišim troškovima. Ovimpodižemo i stopu odgovornosti kod trgovaca, ali i jasno pokazujemo koliko nam je stalo da oni siromašniji mogu sa lakoćom da prebrode ovaj težak period, ako ne sa lakoćom ono svakako da mogu da priušte dostojanstven život. Veoma sam zadovoljan kako je to ispalo, zadovoljan sam palezom proizvoda, od sapuna, šampona, praška za već do svih vrsta namirnica, voća, povrća, mesa, mesnih i mlečnih prerađevina - rekao je predsednik o akciji "Najbolja cena" koja je najavljena.

Vučić i o litijumu

- Ja tražim da se oni bore za bilo koji svoj stav. Vi svi imate obavezu da radite za državu - rekao je Vučić o dijalogu sa stručnjacima o litijumu.

- Danas sam čuo mnogo argumenata, dobrih primera i stvari, tu su bili ljudi sa naših fakulteta, predsednik SANU. Dogovorili smo se da nastavimo da razgovaramo, otvorimo razgovore, široku debatu, a onda da se borimo za istinu kakva god da je - rekao je predsednik.

- Rekao sam ljudima - ne tražim od vas da se povinujete stavu države zbog ekonomije, rasta plata, što je svakako činjenica, ne ne, molim vas kažite šta mislite, mi ćemo da poštujemo vaš stav. Tražim od vas da građanski hrabro nešto kažete, a ne da podilazite masi ili bilo kome drugom zato što ne želite da budete napadnuti na društvenim mrežama, da budete prikazani u pojedinim medijima, i tako dalje. Ja nemam problem sa tim. Vas molim da pokažete tu građansku hrabrost, jer je nama potrebno vaše znanje, vi ga imate, mi ga nemamo. Dajte nam to svoje znanje za koje ste plaćeni. Pomozite svojoj zemlji, svom narodu, i ništa više od toga. Veoma sam zadovoljan i srećan kako je to izgledalo - rekao je on.

- Video sam veliku energiju i veliku želju da Srbija napreduje.

-Ja ću od sledeće nedelje da boravim u Podrinju, najavio je Vučić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading