VUČIĆ S NARODOM SMRT ZA OPOZICIJU! Ovoga se Đilasovci i Šolak plaše kao kuge!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

26.08.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čim je predsednik Srbije najavio da seli kancelariju u zapadnu Srbiju, počela je kampanja protiv toga

VUČIĆ S NARODOM SMRT ZA OPOZICIJU! Ovoga se Đilasovci i Šolak plaše kao kuge!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ/Vladimir Pori, Printscreen

Bila je dovoljna samo jedna rečenica predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pa da svi strahovi opozicije i opozicionih simpatizera izađu na videlo. Čim je Vučić najavio da će na sedam dana preseliti svoju kancelariju u zapadnu Srbiju, ustala je kompletna opozicija, potpomognuta medijima u vlasništvu Dragana Šolaka, i počela je rafalna paljba.

Te zašto bi predsednik zemlje to radio, te odakle mu prava, te on time hoće da obmane narod, a istina je da se takvim scenarijom zapravo obistinjuje najveća noćna mora opozicionara: Vučić će u direktnom razgovoru s građanima srušiti sve njihove laži o kopanju litijuma! U prilog ovoj tezi ide i Vučićeva izjava da je klima u narodu po pitanju rudnika počela da se menja. 

- Samo direktnim razgovorom možete od ljudi da čujete nešto - rekao je Vučić kada je najavio ovu ideju.

Petković preti: Videće šta će im se desiti!

Nebojša Petković, aktivista udruženja Ne damo Jadar, iskoristio je nastup na jednoj od Šolakovih televizija i uputio pretnju predstavnicima vlasti.

- Na protestima protiv litijuma sve je manje ljudi, prebrojava opet predsednik Srbije - rekao je Petković, a zatim dodao pretećim tonom:

- Predsednik se teši da je tako. Kada povuku neki sledeći potez, videće šta će im se desiti.

ČUDNA ANKETA

Odmah je počela kampanja čemu to? Šolakov Danas je uradio anketu, a odgovori su, što bi rekao naš narod, ni za glavu ni za rep, poenta je samo da se Vučić ne spusti među narod u unutrašnjosti.

- Njegovo rešenje da će premestiti kancelariju u zapadnu Srbiju da bi "razgovarao s narodom" suprotno je ustavnim odredbama i legitimiše koncept lične vlasti, odnosno da je moć vladara iznad Ustava, zakona i institucija. Tako dolazimo do situacije da sada imamo dva "ekološka problema". Jedan je vezan za posledice otvaranja rudnika litijuma, a drugi se tiče jačanja Vučićeve lične vlasti na račun vladavine prava, čime on za sebe ostavlja institucionalni pepeo - poručio je Zoran Gavrilović, izvršni direktor BIRODI.

Šta je hteo da kaže, teško da i on sam zna, a ništa bolji nisu bili ni ostali učesnici ankete Šolakovog lista. Tako, na primer, Tamara Milenković Kerković, profesorka i gradska odbornica opozicije u Nišu, Vučiću zamera što ide u zapadnu Srbiju jer je, pazi sad, pitanje litijuma pitanje svih građana, a on ga ovim lokalizuje.

Ludilo: Ani Brnabić poručili da je pseto

Ana Brnabić, predsednica Skupštine, objavila je na društvenoj mreži Iks da su napadi na predsednika zemlje i pozivi na njegovo ubistvo svakog dana sve otvoreniji i brutalniji u medijima Dragana Šolaka, na šta joj je jedna od korisnica ove mreže uputila pretnje.

- Mrš, pseto jedno, ni nogom da te čovek šutne! Nesoju đavolji! Dočekaću da te vidim u lancima - napisala joj je Tatjana Vuković na mreži Iks u komentarima

TO JE SUŠTINA

A suština je zapravo samo da se Vučić spreči da razgovora s narodom i tako na licu mesta rasprši opozicione laži. Ovo nije prvi put da se opozicija hvata za slamku i kritikuje Vučića za razne gluposti. Kad je pre nekoliko dana bio u Malom Zvorniku, isto su skočili šta on ima da priča s narodom, ranije su ga napadali jer učestvuje u izborima, a pokušali su i da mu zabrane da bude nosilac liste na izborima, tvrdeći da to ne može da se radi. A može. Kao i u svim drugim zemljama.

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da je opozicija uvek nezadovoljna kad je Vučić u direktnom kontaktu s građanima.

- To im sugeriše da i oni moraju isto da rade, da idu među narod, a oni bi, za razliku od Vučića, dobili pogrde. S druge strane, Vučiću ovakvim potezima raste popularnost i zato ga opozicija napada. A i tera ih da rade, pa za njih nema gore - kaže Deđanski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading