HRVATI PUNOM PAROM PODRŽAVAJU PROTESTE U SRBIJI! Komšijska štampa "pumpa" tekstove kao na traci, evo kako vode "hladni rat" protiv Srbije i Vučića! (FOTO)

Autor:

Vesti

25.08.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koriste svaku priliku, uprkos "zavidnoj" ustaškoj prošlosti, da našu zemlju predstave kao nedemokratsku!

HRVATI PUNOM PAROM PODRŽAVAJU PROTESTE U SRBIJI! Komšijska štampa "pumpa" tekstove kao na traci, evo kako vode "hladni rat" protiv Srbije i Vučića! (FOTO)

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, printscreen/vecernjilist.hr

Hrvatski “Večernji list” objavio je tekst u kom podržava nasilne opozicione proteste u Srbiji, čiji je jedini cilj rušenje Aleksandra Vučića.

Interesantno je da proteste pravdaju tvrdnjom da je Srbija nedemokratska zemlja upravo oni čija država Hrvatska trenutno ima vladu koja je formirana tako što je uslišen zahtev ustaškog Domovinskog pokreta da u toj vladi ne bude nijedan Srbin!

Republika

Foto: printscreen/vecernjilist.hr

 

 

O hrvatskoj demoNkratiji

Porodica Aleksandra Vučića poreklom je iz Bosne iz sela koje je strašno nastradalo u genocidu Hrvata 1941-1945. godine. Njegov deda Anđelko rodio se u Čipuljiću kod Bugojna, gde je skoro svaka srpska porodica za vreme ustaške strahovlade bila zavijena u crno. Njih, ne štedeći ni decu, nisu ubijali Nemci ili Italijani, već komšije Hrvati – rimokatolici. Žrtva je bio i Anđelko Vučić.

On je bio ugledan predratni trgovac, po sećanju savremenika jerusalimski hadžija, rusofil, vernik. Među prvim Bugojancima je odveden od svoje kuće zato što je, kao jedan od najuglednijih Srba, proslavio praznik antifašizma 27. mart i potom je ubijen na, do danas nepoznatoj, lokaciji. Sa njim, tog maja 1941, ubijeno je bar još 20 srpskih trgovaca i zanatlija. Porodica Vučić zatim je proterana u Srbiju, gde se, u izbeglištvu, rodio i Anđelko Vučić mlađi – po srpskom običaju posmrče je dobilo ime svog oca.

Godinu dana pre “hrvatskog proljeća” – zlokobne najave da se priprema novi genocid nad Srbima, 1970, Anđelko je dobio i sina Aleksandra, sadašnjeg predsednika Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Strahinja

25.08.2024 11:03

Vučiću niko ništa ne može.

Ivana

25.08.2024 11:04

Sramota sta rade Hrvati

Ivana

25.08.2024 11:05

Hrvati ne vole Srbe i zbog toga podrzavaju proteste koji unistavaju Srbiju

Kovač

25.08.2024 11:06

UStaše u punom antisrpskom modu, namirišu srpsku krv pa proključaju od mržnje.