VUČEVIĆ: U narednih desetak dana mere za pravičnije cene za najpotrebnije namirnice

Autor:

Vesti

23.08.2024

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučević je podsetio da je juče imao prvi put sastanak sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca

VUČEVIĆ: U narednih desetak dana mere za pravičnije cene za najpotrebnije namirnice

Foto: Tanjug/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Premijer Miloš Vučević najavio je danas da će u narednih desetak dana vlada saopštiti konkretne mere za pravičnije cene najpotrebnijih namirnica.

Vučević je podsetio da je juče imao prvi put sastanak sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca, domaćih i stranih, kao i sa predstavnicima PKS i resornih ministarstava.

- Mislim da ćemo imati konkretne stvari koje ćemo saopštiti u narednih desetak dana i građani će osetiti jedan pravičniji odnos - rekao je Vučević za TV Prva.

On je istakao da Vlada ne može da se meša trgovcima u rad, jer samo devet kompanija sa čijim se predstavnicima sastao juče zapošljavaju više od 50.000 ljudi i da imaju pravo na profit.

- Ali da vidimo zasto je naš neki proizvod kod nas skuplji u odnosu na neke druge zemlje. Mislim da ćemo imati dobre mere - rekao je Vučević.

Dodao je da će gledati sa trgovinskim lancima da postignu dogovor oko cena.

- Da vidimo kako da kontrolišemo cene da budu malo pravičnije, za  namirnice koje čine suštinski potrošačku korpu - naveo je Vučević.

Vučević: Mislim da ćemo imati dobre vesti i dvocifreni skok minimalca

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da ćemo nakon sednice Socio - ekonomskog saveta, ukoliko se postigne dogovor sa Sindikatima i Unijom poslodavaca, imati dobre vesti i dvocifreni skok minimalca, odnosno značajno povećanje imajući u vidu, kako je rekao, sve okolnosti.

On je za tv Prva rekao da će to povećanje biti veće nego što su inflatorna kretanja.

"Imaćete zvaničnu informaciju u ranim popodnevnim satima. Podićićemo životni standard koji utiče na kvalitet života. Nije to lako, Sindikati očekuju veće zarade", rekao je Vučević.

Premijer je istakao i da je minimalna zarada često osnovica za druge zarade, odnosno da povećanjem minimalca rastu i druge zarade. 

"Poslodavci ne mogu da ugroze svoje poslove i u ceo proces mora država da se uključi. Država je aktivni učesnik", rekao je Vučević.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading