U SRBIJI SU NAJNIŽE CENE HLEBA, ŠEĆERA I ULJA! Tomislav Momirović uz analizu: "Sendvič je tu, kako drugačije" (FOTO)

Autor:

Vesti

13.08.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Momirović saopštio sjajne vesti!

U SRBIJI SU NAJNIŽE CENE HLEBA, ŠEĆERA I ULJA! Tomislav Momirović uz analizu: "Sendvič je tu, kako drugačije" (FOTO)

Foto: Tanjug

Ministar trgovine Tomislav Momirović, objavio je na društvenim mrežama kako izgleda početak radnog dana koji počinje analizom tržišnih prilika u zemlji i regionu.

"U Srbiji su i dalje najniže cene hleba, brašna, ulja i šećera, dok je cena soli u istom rangu kao i cena u Sloveniji, a cena kokošijih jaja je niža u Severnoj Makedoniji. Pritisak i dalje postoji kod cena svinjskog i junećeg mesa i fokus Vlade u narednom periodu mora biti na obnavljanju stočnog fonda", napisao je Momirović.

P.S. Sendvič je tu, kako drugačije".

Inflacija 4, 3 odsto

Inače, međugodišnja inflacija u julu prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) iznosila je 4,3 odsto čime se nalazi na putanji koja je u skladu sa projekcijama Narodne banke Srbije (NBS), saopštila je centralna banka.

Kako se navodi, mesečna inflacija u Srbiji je u julu bila 0,4 odsto, što je jednako prosečnim mesečnim ostvarenjima od početka godine.

Ističe se da su mesečnu dinamiku kretanja inflacije u julu obeležila jednokratna poskupljenja pojedinih kategorija prerađene hrane (hleb, kafa, konditorski proizvodi na čije se cene odražava rast cena ovih proizvoda na svetskom tržištu ili sirovina u njihovoj proizvodnji), kao i rast cena usluga i u manjoj meri više cene naftnih derivata.

NBS dodaje da su u okviru cena hrane, čiji je doprinos ukupnoj inflaciji, drugi mesec uzastopno, bio neutralan, cene povrća smanjene za 6,3 odsto, neutrališući na taj način pomenuti rast cena prerađene hrane od 0,9 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading