UHAPŠENI SRBIN U GORAŽDEVCU PUŠTEN IZ PRITVORA! Smetao Kurtiju jer je pevao!

Autor:

Vesti

20.08.2024

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatičanin je otac troje dece, a njegova porodica živi decenijama u Goraždevcu i nisu ga napuštali.

UHAPŠENI SRBIN U GORAŽDEVCU PUŠTEN IZ PRITVORA! Smetao Kurtiju jer je pevao!

Foto: instagram/radio.gorazdevac

Srbin iz Goraždevca Luka Zlatičanin pušten je na slobodu jer mu je istekao pritvor od 48 časova koji mu je određen nakon hapšenja zato što je pevao pesme čijim je sadržajem, navodno, izazivao razdor i netrpeljivosti na verskoj i nacionalnoj osnovi.
 

Njegov advokat Bogdan Lazić rekao je za RTS da tužilac nije tražio dalji pritvor i da je slučaj uveden u redovan postupak, te da ostaje na tužiocu da li će podizati optužnicu ili ne.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je juče da je Luka Zlatičanin (45) iz Goraždevca priveden zbog pevanja pesama i to skoro nedelju dana posle navodnog "remećenja javnog reda i mira", te da je prebačen u policijsku stanicu u Dečanima i da mu je određeno zadržavanje od 48 časova, a da mu je Kancelarija obezbedila advokata.

Iz Kancelarije je ocenjeno da je privođenje zbog pevanja pesama ogledalo antisrpske histerije i mržnje režima premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija.

- Umesto da se privode i procesuiraju oni koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca i to zbog navodnog remećenja javnog reda i mira. Posebno je indikativno da je Zlatičanin priveden skoro nedelju dana nakon navodnog dela, što ukazuje na montirani progon i etničku pozadinu ovog slučaja koji ima za cilj da uznemiri i zastraši Srbe u Metohiji -  ukazali su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Zlatičanin je otac troje dece, a njegova porodica živi decenijama u Goraždevcu i nisu ga napuštali.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading