VESIĆ O MEDIJSKOJ KAMPANJI PROTIV EU: Šolak i njegovi mediji vode u Srbiji antievropsku kampanju

Autor:

Vesti

18.08.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njegovim rečima, u Šolakovim medijima prostor dobija svako ko će reći da EU uništava Srbiju

VESIĆ O MEDIJSKOJ KAMPANJI PROTIV EU: Šolak i njegovi mediji vode u Srbiji antievropsku kampanju

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Poslednjih meseci u Srbiji se vodi strašna medijska kampanja protiv Evropske unije u kojoj Brisel pokušava da se prikaže kao zlo koje želi da uništi Srbiju i pretvori je u koloniju, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i navodi da najstrašniju kampanju vodi Dragan Šolak.

- Zanimljivo je da to ne rade samo proruski, desničarski mediji, mada je i sama Rusija više puta rekla da podržava želju Srbije ka evropskim političkim integracijama. Najstrašniju kampanju protiv EU u Srbiji vodi tajkun Dragan Šolak i njegovi mediji. U toj kampanji ne preza se ni od čega. Njegovi novinari izmišljaju izjave evropskih zvaničnika koje nikada nisu rekli, šire se teorije zavere a Evropa se predstavlja kao vrhunsko zlo i koriste rečnik i izraze najvećih protivnika evropskih integracija - rekao je Vesić za Kurir.

 
Prema njegovim rečima, u Šolakovim medijima prostor dobija svako ko će reći da EU uništava Srbiju - od evroskeptičnih desničara, do onih koji šire teorije zavere koje predstavljaju izazivanje panike i širenje lažnih vesti do anarhista, novih komunista…  

Primećuje da se ista matrica kojom Šolakovi mediji godinama napadaju predsednika Vučića, sada primenjuje na zvaničnike EU i Nemačke. 

- Koliko je Šolak uspeo da nanese štetu podršci evropskim integracijama Srbije nisu uspeli ni najveći evroskeptici. To radi Šolak koji je državljanin EU, tačnije Malte, a antievropsku kampanju vode njegovi mediji koji su registrovani u EU, tačnije u Luksemburgu. Dakle, on i njegova porodica mogu da imaju evropsko državljanstvo a gradjanke i gradjani Srbije ne mogu jer je tako odlučio Šolak, tajkun koji se devedestih godina počeo kao trgovac vodeo kaseta iz garaže u Kragujevcu. Njegove bolesne političke ambicije u svakoj zemlji gde je radio od Slovenije, preko Hrvatske i BiH do Grčke dovele su ga u sukob sa tamošnjim vladama. Šolaku mediji služe da preuzme vlast - naveo je Vesić.
 
Dodaje da postoji samo jedna adminstracija u regionu sa kojom Šolak ima potpunu saglasnost - Aljbin Kurti i njegove privremene institucije u Prištini. 

- Sve što objave Školakovi mediji protiv EU ili predsednika Vučića istog časa se prenosi u Kurtijevim medijima u Prištini. Obojica imaju isti interes - da Srbija i regiona nikada ne udju u EU kao i da smene predsednika Vučića - navodi Vesić.

Zato, kaže, najveću štetu evropskoj ideji na Zapadnom Balkanu nanosi upravo Šolak sa svojim medijima. 

- Zato se iza parole 'nećeš kopati' osmišljenoj u njegovoj medijskoj imperiji krije prava poruka 'nećete u EU'. To je Šolakova politika - ukazuje Vesić i dodaje da je antievropska kampanja koju vode Šolakovi mediji najstrašnija u poslednje dve decenije. 

- Ne znam da li će se ovom politikom pozabaviti evropske institucije, jer nije moje da se mešam u unutrašnje stvari EU ali nije normalno da državljanin EU sa medijima registrovanim u istoj uniji vodi antievropsku kampanju - rekao je Vesić.

Sa druge strane, poručio je da je cilj Vlade Srbije punopravno članstvo zemlje u Evopskoj uniji. 

- Verujemo da ćemo veoma brzo da otvorimo nove klastere. Srbiji je mesto u Evropi jer mi smo stari evropski narod. Spremniji smo za punopravno clanstvo od nekih članica i to u Briselu veoma dobro znaju - istakao je ministar Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (19)

Loading
Doca

18.08.2024 09:38

Solak nas gura od Evrope

nikolina

18.08.2024 09:41

Svi ti sto vode kampanje, a narocito Dragan Solak treba da budu dobro preispitani i kaznjeni.

Doca

18.08.2024 09:44

Dobro rečeno, panika haos na ulicama i udaljavanje od EU

Sneza

18.08.2024 09:45

Bravo Vesiću