"BLOKADE SAOBRAĆANICA PREDSTAVLJAJU EKOTERORIZAM": Dačić osudio terorisanje zemlje i još jednom podržao projekat eksploatacije litijuma!

Autor:

Vesti

17.08.2024

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako navodi, SPS je bila i za vreme Tadića i Koštunice za taj projekat.

"BLOKADE SAOBRAĆANICA PREDSTAVLJAJU EKOTERORIZAM": Dačić osudio terorisanje zemlje i još jednom podržao projekat eksploatacije litijuma!

Foto: Tanjug/Vladimir Pori

Blokade saobraćajnica predstavljaju ekoterorizam

Predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, istakao je da blokade međunarodnih i domaćih javnih saobraćajnica, ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine, kao i pretnje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predstavljaju teška krivična dela koja se u svetu u bezbednosnim strukturama nazivaju ekoterorizmom i ekoekstremizmom. Dačić je naglasio da država mora odlučno da se suprotstavi ovakvim aktivnostima i da Socijalistička partija Srbije u potpunosti podržava stavove predsednika Vučića u vezi sa pokušajem izazivanja haosa u zemlji uz pomoć stranih centara moći.

SPS podržava projekat jadarit

U istom kontekstu, Dačić je istakao podršku Socijalističke partije Srbije projektu jadarit, naglašavajući da je stranka podržavala ovaj projekat još od vremena Koštunice i Tadića. On je istakao da jadarit predstavlja veliku razvojnu šansu za Srbiju te da će nadležna stručna tela proceniti efekte ovog projekta kako u oblasti ekonomije, tako i u oblasti zaštite životne sredine. Dačić je izrazio uverenje da će predsednik Vučić doneti najbolju moguću odluku za Srbiju, te da će Socijalistička partija Srbije apsolutno podržati tu odluku.

Odbijanje prizemnih laži

U svom obraćanju, predsednik SPS je istakao da stranka odbacuje prizemne laži koje iznose pojedinci vezano za njen odnos prema predsedniku Vučiću i njegovoj porodici. Dačić je naglasio da je podrška koju pružaju Vučiću i vladajućoj koaliciji čvrsta i da je Socijalistička partija Srbije faktor stabilnosti u političkom pejzažu zemlje.

Kako je istakao Dačić, ovde nije reč o litijumu, već o pokušaju rušenja Vučića i Srbije, te je naglasio da je Socijalistička partija Srbije čvrst faktor stabilnosti vladajuće koalicije koju predvodi Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading