EKSPLOZIJE ODJEKUJU KOSMETOM! U Peći ranjene dve osobe, u Severnoj Mitrovici zapaljen automobil

Autor:

Vesti

14.08.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitno se oglasila tzv. kosovska policija

EKSPLOZIJE ODJEKUJU KOSMETOM! U Peći ranjene dve osobe, u Severnoj Mitrovici zapaljen automobil

Foto: shutterstock

Dve osobe su povređene i automobil je izgoreo na parkingu u odvojenim incidentima na Kosmetu, saopštila je danas tzv. kosovska policija.

U saopštenju se navodi da su dve osobe povređene u eksploziji u Peći, a da su policajci na mestu eksplozije zaplenili automatsku pušku i municiju. Tužioci su podneli optužnicu zbog izvršavanja dela protiv opšte sigurnosti i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Dve ranjene osobe nisu identifikovane u saopštenju za javnost.

U odvojenom incidentu automobil je izgoreo na parkingu Osnovnog tužilaštva u Severnoj Mitrovici. Policija je saopštila da niko nije povređen u incidentu u srpskom delu Kosovske Mitrovice. Vatrogasci su ugasili požar koji se dogodio tokom noći, navodi se ne precizirajući da li je požar namerno podmetnut ili nesrećni slučaj.

Podsećamo da je Kosmet trenutno pod velikim tenzijama zbog tendencija privremenih prištinskih institucija da samoinicijativno ponovo otvore most na Ibru, koji razdvaja severnu od južne Mitrovice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković snažno je reagovao na najnovije izjave premijera tzv. države Kosova Aljbina Kurtija, koji je izjavio da most na Ibru mora biti otvoren i da se o toj temi ne može razgovarati. Petković je istakao da ove izjave jasno pokazuju da je Kurti samo zainteresovan za izazivanje sukoba i haosa u regionu, nazivajući ga "balkanskim piromanom".

Petković je naglasio da Kurti nikada nije bio zaista zainteresovan za dijalog, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) jer je njegova politika usmerena na etničko čišćenje Kosova od Srba. Prema Petkovićevim rečima, Kurti je u poslednje dve godine samo sprovodio nasilne i jednostrane poteze koji imaju za cilj da protera i progoni srpski narod sa Kosova i Metohije.

On je upozorio da je jednostrano otvaranje mosta veoma opasan potez, koji može dovesti do sukoba. Petković je istakao da, iako su zvaničnici SAD, članovi Kvinte, EU i Kfora više puta naglasili da se pitanje mosta može rešiti samo putem dijaloga u Briselu, Kurti nastavlja da ignoriše ovaj proces i ideju normalizacije odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading