KURTI JE BALKANSKI PIROMAN: Petković reagovao na najnovije izjave premijera tzv. Kosova za most na Ibru

Autor:

Vesti

13.08.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković je naglasio da Kurti nikada nije bio zaista zainteresovan za dijalog

KURTI JE BALKANSKI PIROMAN: Petković reagovao na najnovije izjave premijera tzv. Kosova za most na Ibru

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dr Petar Petković, snažno je reagovao na najnovije izjave premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija, koji je izjavio da most na Ibru mora biti otvoren i da se o toj temi ne može razgovarati. Petković je istakao da ove izjave jasno pokazuju da je Kurti samo zainteresovan za izazivanje sukoba i haosa u regionu, nazivajući ga "balkanskim piromanom".

Petković je naglasio da Kurti nikada nije bio zaista zainteresovan za dijalog, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), jer je njegova politika usmerena na etničko čišćenje Kosova od Srba. Prema Petkovićevim rečima, Kurti je u poslednje dve godine samo sprovodio nasilne i jednostrane poteze koji imaju za cilj da protera i progoni srpski narod sa Kosova i Metohije.

On je upozorio da je jednostrano otvaranje mosta veoma opasan potez, koji može dovesti do sukoba. Petković je istakao da, iako su zvaničnici SAD, članovi Kvinte, EU i KFOR-a više puta naglasili da se pitanje mosta može rešiti samo putem dijaloga u Briselu, Kurti nastavlja da ignoriše ovaj proces i ideju normalizacije odnosa.

Petković se pita da li Kurti deluje samostalno ili ima neku vrstu prećutne podrške za svoje poteze. Ističe da, dokle god KFOR bude fizički prisutan i ne dozvoli otvaranje mosta, most će ostati zatvoren. Naglasio je da je sada ključno da se KFOR drži svojih javnih obećanja i da ne dozvoli sprovođenje opasnih i suludih planova koje Kurti pokušava da realizuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading