PRED PREDSEDNIKOM VAŽAN SASTANAK! Vučić sutra sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU

Autor:

Vesti

13.08.2024

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić će primiti ambasadore zemalja Kvinte i šefa delegacije Evropske unije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

PRED PREDSEDNIKOM VAŽAN SASTANAK! Vučić sutra sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa ambasadorima zemalja Kvinte - Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije Evropske unije, sutra, u sredu, 14. avgusta, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sastanak je zakazan u 10 časova.

Predsednik Vučić će primiti ambasadore zemalja Kvinte i šefa delegacije Evropske unije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kraljevine Švedske Aniku Ben David.

- Ambasadorki Ben David zahvalio sam za doprinos razvoju odnosa između naših zemalja tokom njenog diplomatskog mandata u Beogradu. Razgovarali smo o prioritetima u odnosima Srbije i Švedske sa posebnim naglaskom na ekonomske odnose - napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

Takođe, on je izrazio nadu da će još više kompanija iz te zemlje da se opredeli da investira u Srbiji.

Tema sastanka bili su i regionalni odnosi, kao i globalna pitanja.

- Ja sam zahvalio Švedskoj na podršci koju pruža EU putu Srbije i poželeo ambasadorki Ben David mnogo uspeha na novim dužnostima - zaključio je predsednik.

Predsednik Vučić sastao se danas i sa državnom savetnicom Državnog saveta Narodne Republike Kine Šen Jićin i tom prilikom je ocenio da je prijateljski odnos predsednika Kine Si Đinpinga prema Srbiji dao snažan zamah našoj zemlji na putu opšteg brzog napretka. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zlatko

13.08.2024 18:32

Sastanak od velike važnosti

Dejan

13.08.2024 18:35

Sutra značajan razgovoru Vučića sa članovima Kvinte o važnim dešavanjima u zemlji i regionu.

Stefan

13.08.2024 18:36

Vucic brine o nasem narodu i nasim interesima

Marko

13.08.2024 18:45

Diplomatski rad Vučića se nastavlja.Ugostiće ambasadore zemalja Kvinte i šefa delegacije EU