ALJBIN KURTI - SVETSKI PUTNIK, ALI O TUĐEM TROŠKU! Ojadio svoju kvazidržavu, na putne troškove POTROŠIO 30 MILIONA EVRA

Autor:

Vesti

12.08.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok narod gladuje, on putuje prvom klasom, jede jastoge i bahati se u najskupljim hotelima

ALJBIN KURTI - SVETSKI PUTNIK, ALI O TUĐEM TROŠKU! Ojadio svoju kvazidržavu, na putne troškove POTROŠIO 30 MILIONA EVRA

Foto: Tanjug/AP

Zvanični putni troškovi zabeležili su nagli porast tokom drugog mandata tzv. Vlade lažnog premijera Aljbina Kurtija, od 2021. do kraja juna 2024. godine, a dostigli su ukupan iznos veći od 30 miliona evra, prenosi Reporteri.

Prema izveštajima o budžetu koje je pripremilo lažno Ministarstvo finansija tzv. Kosova, putni troškovi za prvih šest meseci 2024. godine dostigli su 5,25 miliona evra, što je 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok su od 2021. do kraja 2023. takvi rashodi premašili cifru od 26 miliona evra.

Kurti i njegovi saborci, kada su bili u opoziciji, nekoliko puta su kritikovali čelnike centralnih i lokalnih institucija, kako su govorili zbog preteranog luksuza, ali tokom njihovog mandata se nastavilo sa starim budžetskim rashodima.

Prema dokumentu o rashodima budžeta za 2023. godinu, institucije tzv. Kosova su prošle godine potrošile 8,7 miliona evra na službena putovanja u inostranstvo, naknade za putovanja, smeštaj i prevoz.

Ovi rashodi su veći za 1,5 miliona evra u odnosu na 2022. godinu i za oko 5,5 miliona evra veći nego u 2021. godini.

Prema istom izveštaju, prošle godine je za službena putovanja unutar lažne države, dnevnice, smeštaj i prevoz potrošeno više od 2,8 miliona evra ili oko 600.000 evra više nego 2022. i više od milion evra nego u 2021.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading