VUČEVIĆ, ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ I VESIĆ DANAS U KREPOLJINU I SISEVCU! Obilaženje ključnih objekata za srpsku energetiku

Autor:

Vesti

08.08.2024

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle obizalaka biće održana konferencija za medije

VUČEVIĆ, ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ I VESIĆ DANAS U KREPOLJINU I SISEVCU! Obilaženje ključnih objekata za srpsku energetiku

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević posetiće danas Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica“, RMU "Jasenovac“ u  Krepoljinu u opštini Žagubica.

Obilasku rudnika u 12 časova prisustvovaće ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Nakon obilaska, u 12:15 sati, predsednik Vlade će dati izjave za medije.

U 13:45 sati premijer Vučević će obići završnu fazu radova na mostu na reci Crnici u Sisevcu.  

Nakon obilaska radova, u 13:55 sati, predviđene su izjave za medije predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića i ministra građevine, saobraćaja i infrakstrukture Gorana Vesića. 

U 14:10 sati  premijer Vučević posetiće objekte hotela Biogor (terme Sisevac) u Sisevcu

Podećamo da je premijer Vučević istakao važnost energetike za Srbiju, pa je u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom naglasio da je proširenje skladišta gasa u Banatskom dvoru jedan od prioritetnih projekata u energetskom sektoru.

Vučević je naglasio da su taj projekat, kao i izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska, čiji početak je planiran naredne godine, među prioritetim u energetskom sektoru za sigurnost snabdevanja Srbije prirodnim gasom,  saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Bocan-Harčenko je podsetio na potpisanu Deklaraciju u oblasti modernizacije privrede sa Rusijom, koju je označio kao značajan dokument za zajedničke korake na privrednoj mapi dve države.

On je istakao da je saradnja sa Vladom i drugim institucijama Srbije na veoma visokom nivou i zahvalio na podršci, pre svega kada je u pitanju realizacija zajedničkih kulturnih projekata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (11)

Loading
Strahinja

08.08.2024 07:32

Ekonomsko osnaživanje svakog pojedinca i pojedinke, a posebno osetljivih grupa stanovništva, važan je faktor socijalnog uključivanja i aktivnog učešća u društvu. Drago mi je što se intenzivno radi na podizanju proizvodnih kapaciteta.

Marko

08.08.2024 07:32

Ova vlast je prva koja je izašla iz Beograda. Đilas nije mario za ništa van Beograda.

Goran

08.08.2024 07:34

Ova vlast brine o celoj Srbiji a ne samo o beogradu što je drastična razlika u odnosu na vreme Đilasa koji nije izašao iz Beograda.

Bojan

08.08.2024 07:35

Poseta ovim delovima Srbije je dokaz da ova vlast brine da se svi delovi Srbije razvijaju a ne samo Beograd.