SANDRA BOŽIĆ OBIŠLA PANČEVAČKU BOLNICU: Predsednica Pokrajinske vlade u poseti pedijatriji! (FOTO)

Autor:

Vesti

06.08.2024

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Božić istakla je da će ulaganje u zdravstvo ostati prioritet Pokrajinske vlade.

SANDRA BOŽIĆ OBIŠLA PANČEVAČKU BOLNICU: Predsednica Pokrajinske vlade u poseti pedijatriji! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/sandra_bozic

Potpredsednica Pokrajinske vlade, Sandra Božić, nenajavljeno je posetila Opštu bolnicu u Pančevu kako bi se uverila u stvarno stanje odeljenja pedijatrije. Nakon što su pojedini mediji pokrenuli zlonamernu kampanju o uslovima u kojima se deca nalaze, potpredsednica je odlučila da lično obiđe bolnicu i razgovara sa zdravstvenim radnicima.

Reakcija zdravstvenih radnika na medijske navode

Tokom posete, zdravstveni radnici su detaljno opisali uslove u kojima borave deca na odeljenju pedijatrije. Posebno su se osvrnuli na fotografiju sobe nakon prokišnjavanja krova, ističući da su deca i njihovi životi bili bezbedni uprkos nepogodama. Načelnik dečjeg internog odeljenja, doktor Prodanović, potvrdio je da su majka i dete privremeno boravili u toj sobi u skladu sa propisima, te da su preduzete mere kako bi se sanirala šteta.

 

 


Planovi za sanaciju uzroka prokišnjavanja

Pomoćnici direktora bolnice upoznali su potpredsednicu s koracima koji će biti preduzeti kako bi se sanirala šteta nastala usled prokišnjavanja. Istakli su da će uzroci biti otklonjeni sanacijom dela dotrajalog oluka na krovu u narednim danima, čime će se osigurati bezbednost i komfor dece na odeljenju pedijatrije.

Ulaganje u zdravstvo kao prioritet

Potpredsednica Božić istakla je da će ulaganje u zdravstvo ostati prioritet Pokrajinske vlade. Takođe je naglasila da je do sada uložena značajna količina novca u opremanje i obnovu bolnice u Pančevu, te da pojedinačni incidenti ne mogu narušiti opšti pozitivan utisak o kvalitetu zdravstvene ustanove.

Poseta rekonstruisanim odeljenjima bolnice

Na kraju obilaska, potpredsednica je posetila i rekonstruisana odeljenja bolnice, ističući njihovo stanje i opremljenost na zavidnom nivou. Ovo je potvrdilo posvećenost države ulaganju u zdravstvo i poboljšanje uslova za lečenje pacijenata.

Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić jasno je dala do znanja da će se nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo, te da je stanje odeljenja pedijatrije u Opštoj bolnici u Pančevu, uprkos pojedinačnim incidentima, na visokom nivou zahvaljujući posvećenosti zdravstvenih radnika i kontinuiranim ulaganjima u poboljšanje uslova lečenja.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading