"LEK ZA DECU LEPTIRE BIĆE DOSTUPAN DO 14. AVGUSTA"! Vučić odgovorio na goruće pitanje!

Autor:

Vesti

05.08.2024

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedinačan lek za svako obolelo dete košta više od 600.000 evra.

"LEK ZA DECU LEPTIRE BIĆE DOSTUPAN DO 14. AVGUSTA"! Vučić odgovorio na goruće pitanje!

Foto: Pink/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji resornih ministara, obilazi gradilište dečije bolnice Tiršova 2, a tom prilikom je rekao i kada će stići lekovi za "decu leptire".

- Što se tiče dece leptira, to lečenje košta 600.000 evra, biće dostupno najkasnije od 13. ili 14. avgusta ovde u Beogradu. Sve je to država Srbija uradila. Kad čujem da se skuplja okolo, kao kad kažu klubovi navijači plaćaju porez... i sve je kod nas tako inverzno, i sve je laž. Prosečna plata 96.000 za prosvetne radnike, sad će biti značajno veća - istakao je Vučić.

Kaže da je Tiršova 2 obećavana već 30 godina.

- Građevinski radovi koštaju 118 miliona evra. Velelepno će zgrada da izgleda, kao što vidite, i završićemo je u potpunosti pre početka EKSPA, što znači do marta/aprila 2027. godine. Za nas je najvažnije da možemo da uradimo sve da sačuvamo živote i zdravlje ljudi, pre svega naše dece. Zato i ulažemo novac - kazao je on.

Verujemo da će to biti važno za decu iz Srbije, ne samo iz Beograda- kazao je on. Kaže da je zdravlje ljudi najvažnije.

- Naravno, najvažnije je da sačuvamo roditeljima decu i zato toliko ulažemo. Hoću da pohvalim izvođače, ubrzavamo radove. Rok je do maja, oni moraju do marta sve da završe, kako bismo otvorili EKSPO - rekao je Vučić.

Što se tiče problema rudarenja litijuma, rekao je da će sutra ministar Zlatibor Lončar izađi sa timom najboljih lekara kako bi se rešilo pitanja njegovog utacaja na zdravlje.

- Naravno da nije problem u litijumu, sve vreme su lagali i obmanjivali narod. Danas sam kriv zbog nečega što će da bude podzemni rudnik, najmanje još dve godine nema kopanja. Zlatibor sutra izlazi sa timom najboljih lekara da se vidi da li može da utiče na zdravlje, ako bilo kome može nešto da zafali, nećemo ići u to. Imaćemo posebni tim za zaštitu životne sredine. Kažite da hoćete moju glavu. Uplašili ste se napretka Srbije.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Doca

05.08.2024 22:35

Divna vest za tu decu znam koliko im je tezak zivot sa tom dijagnozom

Jovica

05.08.2024 22:39

Ovo moze samo jaka drzava.

Nika

05.08.2024 22:49

Predsednik Vučić je najavio da će lek za decu Leptire biti dostupan do 14. avgusta, što je odlična vest i olakšanje za mnoge porodice.

Maja

05.08.2024 22:50

Predsednik Vučić je potvrdio da će lek za decu Leptire biti dostupan do 14. avgusta, pružajući bitnu podršku i olakšanje za mnoge porodice.