EVROPSKA UNIJA OSUDILA PRIŠTINU ZBOG ZATVARANJA POŠTI! Kurti prekršio još jedan dogovor!

Autor:

Vesti

05.08.2024

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao deo Dogovora o telekomunikacijama postignutog 2013. godine i Akcionog plana usaglašenog 2015. godine, obe strane su se saglasile da će raspraviti poštanske usluge 'u kasnijoj fazi', čime su priznale da se ovo pitanje može rešavati samo u okviru dijaloga, ističu u Briselu.

EVROPSKA UNIJA OSUDILA PRIŠTINU ZBOG ZATVARANJA POŠTI! Kurti prekršio još jedan dogovor!

Foto: shutterstock

Evropska unija saopštila je da je današnje zatvaranje devet filijala Pošte Srbije na severu KiM od prištinskih vlasti jednostrani i nekoordinisani korak koji krši dogovore postignute u okviru dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU.

Kao deo Dogovora o telekomunikacijama postignutog 2013. godine i Akcionog plana usaglašenog 2015. godine, obe strane su se saglasile da će raspraviti poštanske usluge "u kasnijoj fazi", čime su priznale da se ovo pitanje može rešavati samo u okviru dijaloga, ističu u Briselu.

U saopštenju Brisela se navodi da je EU spremna da uključi ovo pitanje na dnevni red sledećeg sastanka u okviru dijaloga i da očekuje da strane razviju konstruktivne ideje koje bi mogle poslužiti kao osnova za rešenja.

- Jednostrani i nekordinisani postupci ne mogu pružiti rešenja za ovo ili bilo koje drugo pitanje koje se odnosi na proces normalizacije između Kosova i Srbije. Zatvaranje postojećih usluga za Srbe na Kosovu, bez ikakvog prethodnog dogovorenog aranžmana, dodatno će negativno uticati na svakodnevni život i uslove života ove zajednice. Pozivamo vladu Kosova da preispita svoju odluku i da pronađe pregovarano rešenje za ovo pitanje u okviru dijaloga - dodaje se u saopštenju EU.

Podsećamo, zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je danas devet objekata Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije zatvoreno i zapečaćeno, a da je odneta dokumentacija sa pečatima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading