"DONOSIM ODLUKE U NAJBOLJEM INTERESU NARODA!" VUČIĆ: Formiraćemo zdravstveni tim koji će se baviti svim aspektima oko litijuma

Autor:

Vesti

03.08.2024

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je to rekao tokom obilaska kasarne “Podnarednik Momčilo Gavrić” u Loznici

"DONOSIM ODLUKE U NAJBOLJEM INTERESU NARODA!" VUČIĆ: Formiraćemo zdravstveni tim koji će se baviti svim aspektima oko litijuma

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti formiran poseban zdravstveno-medicinski tim koji će se baviti svim mogućim aspektima i posledicama vezano za eksploataciju litijuma i dodao da će se sa razgovorima u tom smislu nastaviti ukoliko bude moguće da se zaštiti zdravlje ljudi koji će na kraju, kako je rekao, doneti konačnu odluku.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca koji je rekao da "u nedemokratskim društvima ne treba kopati litijum, i da li to znači, pošto su oni demokrate, da može litijum", te da li to treba shvatiti da je litijum u redu, ali da je Vučić problem, predsednik je odgovorio da je već o tome govorio i da je za njih on problem.

"Suština jeste u tome. Oni su doveli Rio Tinto, nisam ja. Oni su s njima pregovarali, oni su zbog njih menjali zakone u ovoj zemlji. Druga je stvar ta što, za razliku od njih, moja obaveza je da donosim odluke u najboljem interesu naroda", rekao je Vučić tokom obilaska kasarne “Podnarednik Momčilo Gavrić” u Loznici.

On je dodao da je za njega najvažnije da će biti formiran poseban zdravstveno-medicinski tim u narednom periodu koji će se baviti svim aspektima i svim mogućim posledicama.

"Nigde nikakva pretnja i žurba nije. Imamo godinu, godinu i po dana da sve sagledamo, da sve vidimo i za mene je najvažnije da se osigura i obezbedi zdravlje za naše ljude i bez toga neću ni da razgovaram. Drugi aspekt je puna zaštita životne sredine", rekao je Vučić.

Što se vašeg pitanja tiče, ja to razumem, rekao je Vučić i dodao da su "oni i sami preko svojih medija rekli da jeste problem u tome (Vučiću).

"A da odgovaram Lutovcu, da budem cinik i... Pravo da vam kažem, nemam energije. Nisam nešto ni tim ljudima fasciniran, kao što nisam fasciniran onim što slušam svakog dana, u čemu prednjače same uvrede i jedna neverovatna površnost, bez ikakvog znanja, bez ičega. Onda slegnete ramenima i kažete, ok, vi ste krivi za sve i to je to", rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (13)

Loading
Jela

03.08.2024 18:49

Zdravlje gradjana je uvek na prvom mestu.

Anna

03.08.2024 18:50

zdravstveni tim je neophodan! svaka cast!

Aran

03.08.2024 18:57

Vučić je pravi lider koji se ne plaši teških odluka. Formiranje specijalnog zdravstvenog tima za pitanja litijuma pokazuje da njemu zaista stalo do zdravlja naroda.

Aco

03.08.2024 18:57

Aleksandar Vučić pokazuje pravu brigu za našu budućnost kroz proaktivno rešavanje pitanja litijuma i zaštite životne sredine. To je liderstvo kakvo nam treba!