"JEDNA OD NAJVEĆIH ISTORIJSKIH ŠANSI ZA SRBIJU" Ministarka Mesarović o projektu EXPO 2027!

Autor:

Vesti

04.08.2024

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skok u budućnost!

"JEDNA OD NAJVEĆIH ISTORIJSKIH ŠANSI ZA SRBIJU" Ministarka Mesarović o projektu EXPO 2027!

Foto: Grad Novi Sad

Ministarka privrede Adrijana Mesarović izjavila je danas da je Srbija sada ekonomski, finasijski i politički stabilna zemlja sa značajno manjom stopom nezaposlenosti i izrazila je očekivanje da će u narednom periodu biti mnogo novih projekata i investicija, posebno u kontekstu projekta Expo 2027 i eksploatacije rude, što su, kako je rekla, istorijske šanse za ekonomiju Srbije.

"Naša zemlja je ekonomski, finansijski i politički stabilna, a prosečna stopa nezaposlenosti za prvi kvartal ove godine iznosi 9,4 odsto", rekla je Mesarović u intervjuu za Tanjug upitana kakvo je stanje zatekla kada je u maju mesecu preuzela Ministarstvo privrede.

Naglasila je važnost otvaranja fabrika i proizvodnih pogona u ruralnim područjima, s ciljem smanjenja nezaposlenosti i ekonomskog osnaživanja lokalnog stanovništva.

Na pitanje kakav benefit mala i srednja preduzeća mogu da osete od realizacije EXPO 2027 Mesarović naglašava da su svi privredni subjekti, mali i veliki, jednako važni za ekonomski razvoj zemlje i da će svi biti uključeni.

"Sve godine pred nama su godine EXPO, sve do 2027, a svakako je to jedna od najvećih istorijskih šansi i prilika kad je u pitanju naša zemlja", rekla je Mesarović.

Dodala je da očekuje da će svaki privredni subjekt imati benefite od tog događaja, jer će obim broj posetilaca i turista koji se očekuju doneti značajne mogućnosti za razvoj.

Mesarović je najavila da će srpski proizvodi biti brendirani žigom EXPO u saradnji sa timom za realizaciju izložbe EXPO i Ministarstvom finansija.

"Želimo da osmislimo model i način kako dodatno da istaknemo srpske proizvode iz domena malog sektora kako bi oni postali najlepša razglednica koju turisti mogu poneti iz naše zemlje," istakla je Mesarović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading