KURTI NASTAVLJA DA PUNI ZATVORE SRBIMA! Uhapšen još jedan pripadnik našeg naroda na Kosmetu

Autor:

Vesti

25.07.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnjiči se između ostalog i za "protivustavno delovanje u cilju napada na ustavni poredak Kosova'

KURTI NASTAVLJA DA PUNI ZATVORE SRBIMA! Uhapšen još jedan pripadnik našeg naroda na Kosmetu

Foto: facebook.com/Kosovo Police

Pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su D.D. u južnom delu Kosovske Mitrovice, saopštila je tzv. kosovska policija, dodajući da je razlog hapšenja to što je D. D. osumnjičen da je u maju prošle godine u Zvečanu učestvovao u sukobu pripadnika Kfora, tzv. kosovske policije i građana, kada je povređeno više od 50 Srba i oko 25 pripadnika Kfora.

Protiv D. D. je u specijalnom tužilaštvu podneta krivična prijava u vezi sa navodnim napadom na službeno lice tokom sukoba.

Sumnjiči se za navodna krivična dela "protivustavno delovanje u cilju napada na ustavni poredak Kosova'', kao i ''ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom'', ''učešće u grupi koja vrši krivično delo i huliganizam'' i ''napad na službeno lice", saopštila je tzv. kosovska policija na svom Fejsbuk profilu, a prenosi Koha.

Pripadnici tzv. kosovske policije su u maju 2023. godine upali su u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da ih spreče da uđu u opštinske prostorije.

 

 

Tada je povređeno više Srba, a tzv. kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM - Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića - izabrani su na izborima koje su Srbi bojkotovali, nakon što su u novembru 2022. godine napustili prištinske institucije zbog kršenja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever pokrajine i stalnih protivpravnih hapšenja Srba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading