"DONELI STE VELIKU RADOST I PONOS CELOJ NACIJI!" Ministar Dačić čestitao Mikecu i Arunović ZLATNU MEDALJU na Olimpijskim igrama!

Autor:

Vesti

30.07.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zorana i Damire, nastavite da ciljate visoko", istakao je Dačić.

"DONELI STE VELIKU RADOST I PONOS CELOJ NACIJI!" Ministar Dačić čestitao Mikecu i Arunović ZLATNU MEDALJU na Olimpijskim igrama!

Foto: MUP Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić čestitao je strelcima Damiru Mikecu i Zorani Arunović osvajanje zlatne medalje u finalu discipline vazdušni pištolj miks 10m na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Najsrdačnije čestitam našem fantastičnom dvojcu Damiru Mikecu i Zorani Arunović na izvanrednom uspehu, kojim su olimpijsko zlato stavili na pijedestal srpskog sporta. 

Veštinom, briljantnom borbom i istrajnošću koje ste pokazali na svom takmičarskom putu ka zlatnom odličju,  doneli ste veliku radost i ponos celoj naciji.

Zorana i Damire, nastavite da ciljate visoko! 

Želim vam mirnu ruku i sreću u novim podvizima! - navodi se u čestitki ministra Dačića.

Podsećamo, Arunović i Mikec su danas u finalu u Šaterou bili bolji od turskog para Seval Ilajda Tarhan/Jusuf Dikec rezultatom 16:14. Arunović i Mikec su osvajanjem zlatnog odličja doneli Srbiji prvu medalju na OI u Parizu. Bronzanu medalju osvojili su Manu Baker i Sarabjot Sing iz Indije.

Naš dvojac je zauzeo drugo mesto u kvalifikacijama sa 581 krugom, dok su Turci bili najbolji sa 582 kruga. Ova izuzetno mala razlika u rezultatima stvorila je napetu atmosferu pred finalni duel.

Damir Mikec je pred sam meč izjavio da ulaze rasterećeni u borbu za zlato, ističući da nema mesta ni za euforiju ni za opuštanje. On je naglasio da njih dvoje žele više te da su se detaljno pripremali za finale. Njihov cilj je da daju sve od sebe u borbi za zlatnu medalju, prihvatajući da će na kraju pobediti bolji.

Zadovoljni smo, srećni, ali nema euforije ni opuštanja, posao još nije gotov. Želimo više. Imamo iskustva u mečevima za medalje, vežbali smo finala tokom priprema. Hoćemo da damo sve od sebe u utorak, pa neka bolji pobedi - poručio je Mikec.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading