"KAKVI SU TO BORCI, KAKVO JE TO SPORTSKO SRCE!" Premijer Vučević čestitao PRVU ZLATNU MEDALJU našim strelcima! (FOTO)

Autor:

Vesti

30.07.2024

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arunović i Mikec su danas u finalu u Šaterou bili bolji od turskog para Seval Ilajda Tarhan/Jusuf Dikec!

"KAKVI SU TO BORCI, KAKVO JE TO SPORTSKO SRCE!" Premijer Vučević čestitao PRVU ZLATNU MEDALJU našim strelcima! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u takmičenju miks parova u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Zlatnu medalju čestitao im je i premijer Srbije Miloš Vučević.

- Prvo srpsko zlato u Parizu!!! Bravo za naše zlatne Zoranu Arunović i Damira Mikeca! Kakva je to bila neizvesna finalna borba u disciplini deset metara vazdušni pištolj - miks. Kakvi su to borci! Kakvo je to sportsko srce! Bravo, majstori! Hvala na svoj radosti koju ste nam doneli! Živela Srbija - napisao je Vučević na Instagramu.

 

 

Podsećamo, Arunović i Mikec su danas u finalu u Šaterou bili bolji od turskog para Seval Ilajda Tarhan/Jusuf Dikec rezultatom 16:14. Arunović i Mikec su osvajanjem zlatnog odličja doneli Srbiji prvu medalju na OI u Parizu. Bronzanu medalju osvojili su Manu Baker i Sarabjot Sing iz Indije.

Naš dvojac je zauzeo drugo mesto u kvalifikacijama sa 581 krugom, dok su Turci bili najbolji sa 582 kruga. Ova izuzetno mala razlika u rezultatima stvorila je napetu atmosferu pred finalni duel.

Damir Mikec je pred sam meč izjavio da ulaze rasterećeni u borbu za zlato, ističući da nema mesta ni za euforiju ni za opuštanje. On je naglasio da njih dvoje žele više te da su se detaljno pripremali za finale. Njihov cilj je da daju sve od sebe u borbi za zlatnu medalju, prihvatajući da će na kraju pobediti bolji.

Zadovoljni smo, srećni, ali nema euforije ni opuštanja, posao još nije gotov. Želimo više. Imamo iskustva u mečevima za medalje, vežbali smo finala tokom priprema. Hoćemo da damo sve od sebe u utorak, pa neka bolji pobedi - poručio je Mikec.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Dara

30.07.2024 11:03

Svaka cast nasim sportistima. Srbija je ponosna na njih

Mara

30.07.2024 11:06

Oni su pravi primer kako se voli Srbija. Nikada joj nisu rekli NE

Maja

30.07.2024 11:07

Nije što su naši ali su stvarno najbolji.

Maja

30.07.2024 11:07

Nije što su naši ali su stvarno najbolji.