"ČESTITAM I HVALA NA SVEMU ŠTO SU URADILI ZA SRBIJU!" Vučić se obratio nakon što su Mikec i Arunović osigurali PRVU MEDALJU na Olimpijskim igrama u Parizu! (FOTO)

Autor:

Vesti

29.07.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strelci se sutra bore za zlatno odličje!

"ČESTITAM I HVALA NA SVEMU ŠTO SU URADILI ZA SRBIJU!" Vučić se obratio nakon što su Mikec i Arunović osigurali PRVU MEDALJU na Olimpijskim igrama u Parizu! (FOTO)

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Streljački savez Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas reprezentativcima Srbije u streljaštvu Zorani Arunović i Damiru Mikecu koji su obezbedili prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Pri kraju razgovora sa ambasadorom Ruske Federacije Bocan-Harčenkom, dobio sam najlepšu vest iz Pariza. Damir i Zorana su nam doneli prvu medalju na OI u Parizu. Čestitam im i hvala im na svemu što su učinili za Srbiju, a da iskreno priznam, mojoj sreći nema kraja! - napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav. 

 

 

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec obezbedili su prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto su se danas plasirali u finale u takmičenju miks parova u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Arunović i Mikec su danas u kvalifikacijama osvojili drugo mesto sa 581 krugom.
Srpski strelci će se za zlatnu medalju boriti protiv turskog para Seval Ilajda Tarhan i Jusuf Dikec. Predstavnici Turske su osvojili prvo mesto u kvalifikacijama sa 582 kruga.

Podsećamo, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, uručio je u Beogradu sportistima i članovima olimpijskog tima Srbije državnu zastavu koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu pred polazak.

- Dragi sportisti, uvaženi predsedniče Olimpijskog komiteta, ministre, velika mi je čast što sam danas ovde. Imam tremu kao retko kad. Hoću da vam se zahvalim na velikom trudu i radu. Imam veliku tremu da stojim ispred ovakvih sportskih velikana. Dobro je Božo Maljković jednom rekao: Ako si u Srbiji vrhunski sportista, moraš prvo da budeš najbolji u svetu. Hoću da se zahvalim i vama i vašim porodicama što ste uložili ogroman trud. Mogli ste da imate godišnji odmor s vašim porodicama, ali ste sebe žrtvovali da biste nešto veliko doneli svojoj zemlji. S druge strane nema veće časti od toga da uradite nešto lepo za svoju zemlju. Sa strepnjom i nadom ćemo svaki vaš nastup da pratimo - istakao je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading