"VUČEVIĆU, AJDE NA RESPIRATOR I UMRI:" Skandalozne poruke mržnje na opozicionim portalima!

Autor:

Vesti

29.07.2024

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon objave da je premijer pozitivan na KOVID-19, usledilo je nešto što niko normalan ne može da razume

"VUČEVIĆU, AJDE NA RESPIRATOR I UMRI:" Skandalozne poruke mržnje na opozicionim portalima!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Printscreen

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević pozitivan je na koronavirus, zbog čega su otkazani svi sastanci i posete koje su planirane za narednih nekoliko dana, saopšteno je juče iz Vlade. Kako je navedeno, premijer se nalazi na kućnom lečenju, koristi lekarsku terapiju i dobro se oseća. On će obavljati sve dužnosti od kuće.

To bi bio, da tako kažemo, protokolarni deo ove priče. Onaj drugi, bizaran (i verovatno moguć samo u Srbiji), odnosi se na poruke mržnje koje su pristigle iz redova opozicionara i njihovih simpatizera ovim povodom.

DANAS I NOVA

"Ajd' na respirator, podržavamo te da se ne oporaviš", glasi jedna od monstruoznih poruka upućenih premijeru Vučeviću s opozicionih portala nakon vesti da je pozitivan na KOVID-19.

Na portalima Danas i Nova, koji su u vlasništvu Dragana Šolaka, objavljeni su suludi komentari u kojima se priziva smrt srpskog premijera.

- Ajd' malo na respirator, što se poglavica mučio da ih nabavi - stoji u jednom od komentara koji su odobrili administratori portala Danas.

Idemo dalje sa ovim boleštinama:

- Ako nećeš da se oporaviš od koronavirusa, dragi premijeru, to je apsolutno tvoje pravo i ja te u tome podržavam - stoji u drugoj poruci mržnje prema šefu srpske vlade.

Osude ovakvih bestijelnih napada stigle su od svih razumnih ljudi. Između ostalog, reagovala je potpredsednica Vlade i ministarka zaštitne životne sredine Irena Vujović. Ona je danas najoštrije osudila poruke mržnje upućene premijeru Srbije Milošu Vučeviću.

NIŠTA NE ČUDI

- Osuđujem uvredljive, sulude i krajnje zlonamerne komentare upućene na račun predsednika Vlade Miloša Vučevića, nakon objave vesti da je pozitivan na koronavirus. U atmosferi medijskog linča, koju godinama kreiraju i promovišu mediji bliski opoziciji, ne čudi što njihovi verni čitaoci imaju potrebu za prizivanjem čak i najstrašnijeg ishoda virusa, od kojeg je, nažalost, mnogo ljudi u našoj zemlji i širom sveta preminulo - ocenila je Irena Vujović i dodala:

- Strašno je što ti mediji omogućavaju prostor pojedincima koji priželjkuju smrt premijera, ali me takav potez s njihove strane uopšte ne iznenađuje s obzirom na to kakva je njihova politička zaleđina.

Ministarka privrede

Najoštrije osuđujem sve pretnje po život upućene premijeru Milošu Vučeviću, koje su se pojavile u pojedinim opozicionim medijima nakon što je objavljeno da je pozitivan na koronavirus. Ovakve monstruozne poruke i komentari samo pokazuju da napadi i izlivi mržnje predstavljaju pravu bolest. Pitam se šta je granica i kad će se oni koji pomažu širenju ovakvog otrova oglasiti? Nema granice, nema mere ni u laži ni u krađi. Takvi ljudi, koji samo misle o svojim punim džepovima, nemaju sram pred bogom. Samo neko bezličan i beskarakteran može drugome da poželi respirator. Treba da vas je sram!
Strašni napadi na premijera Vučevića duboko uzrujavaju i šokiraju svakog poštenog građanina. Verujem u brz i uspešan oporavak našeg premijera i znam da će i tokom ovog kratkog odsustva nastaviti da čini sve što je u njegovoj moći za dalji razvoj Srbije. Podrška premijeru Srbije i predsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću!

Dina Vučinić, članica GO SNS

Sramotnim i skandaloznim pretnjama Milošu Vučeviću još jednom je potvrđeno da opoziciju i njoj bliske medije pokreće mržnja. Respirator iz njihovih poruka nije samo užasavajuća metafora, strašna aluzija, već istinska želja da predsednik Vlade postane žrtva opake bolesti. Nema te mržnje koja može da pobedi ljubav Vučića i Vučevića prema Srbiji! Nema propagandnog respiratora koji može pomoći bezidejnoj opoziciji. I njihovim medijima. Već 10 godina mržnja je jedino čemu su iskreno posvećeni.
Od jutra do večeri mrze Vučića, Vučevića i SNS. Srbiju i sve što ima veze sa srpstvom mrze i danju i noću!

Biljana Pantić Pilja, poslanica SNS

Ponovo su pristalice opozicije pokazale da njihova mržnja nema granicu. Na vest da je premijer Vučević pozitivan na KOVID, đilasovci su mu poželeli da nikad ne ozdravi. Ovakva retorika mržnje, koja je uzela maha, posledica je one retorike koju svakodnevno čujemo od lidera srpske opozicije.
I gle čuda, niko od tih moralnih gromada nije osudio ovakve ogavne komentare. Zašto?
Zato su oni direktno odgovorni za njih, jer su oni ti koji pozivaju na smrt i na linč svakog ko ne misli kao oni. Prete vešanjem Aleksandru Vučiću. Prete stavljanjem u šaht Andreju i Danilu Vučiću. Prete članovima Srpske napredne stranke da će ih juriti i bacati u reku.
Danas, umesto želje za brzim ozdravljenjem premijeru, jer je to pre svega ljudski, žele da završi na respiratoru.

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada

Najoštrije osuđujem pretnje smrću premijeru Milošu Vučeviću, koje se šire po tajkunskim medijima. Ovo je samo nastavak kampanje patološke mržnje prema ljudima koji vode Srbiju i ostvaruju fantastične rezultate. Crtaju im mete oni koji nemaju politički program, pa misle da lažima, pretnjama, mržnjom i napadima mogu da se dokopaju vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (11)

Loading
Ena

29.07.2024 23:10

Mržnja opozicije je prerasla u bolest.

Tea

29.07.2024 23:24

Poruke koje su objavljene na opozicionim portalima se sramne i pune mržnje.

Kiki

29.07.2024 23:26

Ovakve poruke upućene Vučeviću su neljudske.

Lora

29.07.2024 23:27

Žalosno je to koliko opozicija gaji mržnje prema Vučeviću.