"SARAĐIVATI SE MORA, U ZAJEDNIČKOM INTERESU SVIH" Oglasio se ministar Dačić o napadima!

Autor:

Vesti

29.07.2024

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemam nameru da raspirujem polemiku i dajem bilo kakvu temu ili povod za napad na Srbiju od bošnjačkih političara, rekao je Dačić.

"SARAĐIVATI SE MORA, U ZAJEDNIČKOM INTERESU SVIH" Oglasio se ministar Dačić o napadima!

Foto: MUP Srbije

Ivica Dačić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da nema nameru da raspiruje polemiku i daje bilo kakvu temu ili povod za napad na Srbiju od bošnjačkih političara.

- Nemam nameru da raspirujem polemiku i dajem bilo kakvu temu ili povod za napad na Srbiju od bošnjačkih političara. Želim samo da pitam i Konakovića i sve ostale, koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku krijete, dajući im državljanstva posle rata u BiH? U koliko su terorističkih napada u svetu učestvovali ljudi sa vašim pasošem, a u koliko sa srpskim? Da ne pričam o zločincima koji su ubijali Srbe, koji su i dalje na slobodi. Jednostavno, nemam nikakve iluzije o vašim dobrim namerama, ali sarađivati se mora, u zajedničkom interesu svih - izjavio je Dačić.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da najava ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića da će tražiti suspenziju sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije predstavlja najbolji primer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH.

- Osnova svih integracionih procesa u Evropi jeste dobra policijska saradnja. Uostalom, taj sporazum potpisan je 2010. i potpisali smo ga Sadik Ahmetović i ja, uz opšte pozitivne ocene tog sporazuma i u BiH i u Srbiji, kao i u EU - naveo je Dačić u saopštenju.

On je dodao da takvi sporazumi postoje između svih država u regionu i ocenio da je, umesto saradnje, bošnjačkim političarima važnija mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svemu što dolazi iz Srbije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading