VUČIĆ PRIMIO AMBASADORKU DANSKE U OPROŠTAJNU POSETU: "Jedan od najznačajnijih skandinavskih partnera naše zemlje, jačaćemo saradnju!" (FOTO)

Autor:

Vesti

29.07.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je održan u 11 sati

VUČIĆ PRIMIO AMBASADORKU DANSKE U OPROŠTAJNU POSETU: "Jedan od najznačajnijih skandinavskih partnera naše zemlje, jačaćemo saradnju!" (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorsku Kraljevine Danske Suzan Šajn i zahvalio Danskoj na kontinuiranoj podršci Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, koje je strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike Srbije.

- Poželeo sam ambasadorki Šajn mnogo sreće i uspeha u budućem radu i zahvalio joj na aktivnom anganžmanu i uspehu njene diplomatske misije u Beogradu, kojim su dodatno unapređeni bilateralni odnosi Republike Srbije i Kraljevine Danske - napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav. 

Vučić je, kako je naveo, sa ambasadorkom razgovarao o dobrim ekonomskim pokazateljima i uslovima za poslovanje u Srbiji, koji su doprineli većem interesovanju kompanija iz Danske da ulažu u našoj zemlji i time značajno uticali na razvoj preduzetničkog duha i radne etike.

 

 

- Istakao sam da je Danska jedan od najznačajnijih skandinavskih partnera naše zemlje, kao i da smo opredeljeni da nastavimo da jačamo našu uzajamnu saradnju i dodatno intenziviramo politički dijalog na svim nivoima - dodao je predsednik. 

Podsećamo, prethodno se sastao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading