Poslanici danas nastavljaju raspravu o Deklaraciji i ostalim tačkama

Autor:

Vesti

29.07.2024

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova sednica vanrednog zasedanja počela je prošle sedmice

Poslanici danas nastavljaju raspravu o Deklaraciji i ostalim tačkama

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas raspravu o ukupno 60 tačaka dnevnog reda, među kojima je i Deklaracija, koja je usvojena na Svesrpskom saboru 8. juna u Beogradu.

Ova sednica vanrednog zasedanja počela je prošle sedmice, u utorak 23. jula, kada je premijer Miloš Vučević obrazlagao Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Vučević je rekao, predstavljajući poslanicima Deklaraciju, da ona predstavlja temelj nacionalne politike, dodajući da su svi ključni činioci bili uključeni u njenu izradu.

Deklaracija u danu za glasanje, kada on bude određen, najverovatnije neće biti izglasana konsenzusom jer se opozicija izrazila kritički prema njoj.

Pred poslanicima je niz sporazuma o zaduživanju, među kojima je i kredit kod banke Poštanska štedionica u iznosu od 42 milijarde dinara za izgradnju nacionalnog stadiona.
Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o kadrovskim rešenjima, odnosno biraće se guverner NBS, za šta je ponovo predložena Jorgovanka Tabaković, zatim predsednik Fiskalnog saveta Srbije, a na tu funkciju je umesto Pavla Petrovića kome je istekao mandat, predložen Blagoje Paunović.

Skupština će nastaviti rad u 10.00 časova.

Očekuje se da će rasprava biti intenzivna i dinamična, s obzirom na važnost tema koje su na dnevnom redu. Poslanici će imati priliku da iznesu svoje stavove i argumente, dok će građani s pažnjom pratiti razvoj događaja, s obzirom na značaj odluka koje će biti donete za budućnost zemlje.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading