NEĆU SE OPREDELJIVATI ZA TRAMPA ILI KAMALU, VAŽNO JE SAMO DA NAS RAZUMEJU OKO KOSOVA: Jovana Jeremić u velikom intervjuu za Republiku o odlasku u Ameriku! (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kom kandidatu će biti amajlija za Belu kuću - videćemo u novembru!

Američki izbori nisu samo američki izbori, to je zaista svetski važan događaj. To su izbori koji će definitivno uticati na novu geopolitičku raspodelu moći širom sveta, te su tako ovo zapravo svetski izbori, poručuje Jovana Jeremić na početku razgovora za Republiku.

Novinarki i voditeljki TV Pink ukazano je poverenje da bude izveštač te televizije iz Amerike, kada u novembru budu održavani predsednički izbori i kada oči celog sveta budu uperene u veliki duel Kamale Haris (gotovo je sigurno da će ona zameniti Džozefa Bajdena nakon njegovog povlačenja) i Donalda Trampa.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jovana Jeremić ide u SAD kako bi ispratila amerićke izbore

Kako kaže naša sagovornica, od toga ko će biti novi predsednik SAD zavisi i politika celog sveta.

- Od toga zavisi šta će biti s ratom Rusije i Ukrajine, zavisi i pitanje našeg Kosova i Metohije, da li ćemo trpeti više ili manje pritisaka. Cela jedna geopolitička slika može da bude izmenjena u zavisnosti od toga koga izabere američki narod. Mi ćemo kao televizija imati naše ljude u Vašingtonu, koji će izveštavati o tom najvažnijem događaju, a jedan ženski član posade sam ja. To je zaista iskorak za moju karijeru, referenca za moj CV je velika, što je potajno i bila moja želja za 34. rođendan, koji pada 25. oktobra, a već 3. novembra letim u Ameriku, odmah posle jutarnjeg programa.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jovana Jeremić ispunila sebi želju za 34. rođendan

Kako si reagovala kada si saznala da si baš ti izabrana?

- Bila mi je, najpre, čast što sam izabrana, što je uočen moj rad. Mnogo sam radila na engleskom jeziku, koji već odlično govorim, a sada ga samo usavršavam. Tu je i rad u smislu poznavanja američke istorije i svih tih zakulisnih priča u Americi koje obični analitičari baš i ne poznaju. Ja sam se trudila, kao i u svemu što radim, da uđem u dubinu i detaljno sve izučavam i mislim da je moj rad urodio plodom. Čovek jedino ne može da pretera kada radi na sebi. Čeka me još puno rada. Mislim da će ovaj put biti veliki izazov, kako za mene tako i za moju karijeru.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jovana Jeremić smatra da je odlazak u Ameriku velika stvar za njenu karijeru

Svi se pitaju kome ćeš biti amajlija?

- Dobro je pitanje kome ću biti amajlija u novembru! Ne znam, videćemo... Ali, jedna stvar je važna, neću stati ni na čiju stranu jer moram biti objektivna. Što se Srbije tiče, za nas je najvažnije da u Americi imamo pouzdanu adresu koja može da razume srpski narod, naš interes i našu bol, a to je definitivno Kosmet. Kosovo i Metohija je srce Srbije, to je sveto mesto odakle se Srbija uzdiže na nebo, duša Srbije! To nikada kao narod ne smemo da zaboravimo jer ako se to desi, onda nećemo znati kuda idemo. Čovek mora da zna svoje korene, to je jako važno. S tom mišlju i idem u SAD, ne da stajem na nečiju stranu, već da predstavljam svoju zemlju, ali i da šarmiram Amerikance. Amerika je zemlja u kojoj mogu mnogo da uspem u svom poslu. To je zemlja Holivuda, zemlja velikih šansi i prevashodno zemlja koja zna kako se radi šou-biznis, a kada je šou-biznis u pitanju, ja sam doktor za to u Srbiji. Profesorka šou-biznisa, tako da znam da ću se tamo sjajno snaći, pa ko zna... Možda me vidite tamo i na Skaj njuzu ili na BBC, barem kao gosta.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh/AP, Profimedia Tetra Images Tetra Images

Donald Tramp i Kamala Haris u trci za predsednika Amerike

Da li ćeš uspeti da odoliš Holivudu i tome da zameniš srpsku televiziju za američku i zvanično se preseliš preko bare?

- Još davno je Ruža Kralj prorekla da ću ja biti jedini Srpkinja koja je uspela u Holivudu. E, sad, da li je to tačno, to ćemo videti, ali svi putevi se otvaraju ka Americi. Jedno je sigurno: nikada neću ostaviti svoju zemlju i televiziju za koju radim. Ja mogu da odem na poslovni put tamo gde me moj šef Željko Mitrović pošalje. Ista meta, isto odstojanje! Ja svoj jutarnji program ne ostavljam nikome!

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jovani Jeremić je važno da se reši pitanje Kosova i Metohije

Ko će biti novi predsednik Amerike?

- Ne mogu da prognoziram ko će osvojiti američke izbore, to bi bilo neumesno i neprofesionalno s moje strane. Što se mene tiče, neka pobedi ko bude imao najviše glasova, meni će svaki predsednik biti dobar ukoliko je dobar prema mojoj zemlji i našem bolnom pitanju, a to je Kosmet. Za razliku od onih koji vole da se guraju u politiku, ja sam studirala diplomatiju i političke partije i sisteme, to i jesu bili neki od predmeta na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nije diplomata samo neko ko je u ambasadi, za mene su najveće diplomate naši sportisti, lekari, naučnici koji idu u druge zemlje i osvajaju velike nagrade. Uostalom, Srbija jeste zemlja Mihajla Pupina, Nikole Tesle, Milutina Milankovića, ali i Novaka Đokovića. To su sve neki ljudi koji vezuju Srbe i Amerikance. Ne treba zaboraviti ni Vudroa Vilsona, koji je u 19. veku okačio zastavu Srbije na Beloj kući. To je bio prvi i poslednji put da to uradi jedan predsednik.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jovana Jeremić 3. novembra putuje za SAD na američke izbore

Krst i uniformu niko ne može da mi zabrani

Digla si buru na društvenim mrežama, najpre zbog uniforme vojvode Živojina Mišića, a sada i kostima carice Milice.

- Ja ne razumem ljude. Ja sam glumica u svojim džinglovima, imam pravo da obučem šta god želim. Ništa nisam skrnavila, krst imam pravo da nosim, niko ne može da mi oduzme pravo da budem vernik. Ni sveštenik koji je bez dozvole SPC govorio o tome ne može da mi oduzme pravo da verujem, a moja poruka za čoveka koji je na jako ružan način mene komentarisao jeste da pazi kako sudi, jer kako sudi, tako će i njemu biti suđeno kada za to dođe vreme. Ko je bezgrešan, neka prvi baci kamen. Nisam ja otišla u manastir, pa tamo bogohulila! Ja sam bila u kući iz koje je potekao vojvoda Živojin Mišić, nosila sam krst i nosiću ga. Ja krst imam i u emisiju i to mi zaista niko ne osporava. To je zaista nerazumljivo i odraz je ljubomore i nedostižnosti, pa kada ne mogu da dosegnem, daj da bar zapljunem. Ali, pljuvajući mene, oni pljuju sebe. 

Republika

Foto: instagram.com/printscreen

Jovana Jeremić u uniformi vojvode Živojina Mišića

Pristala bih da glumim caricu Milicu u "Boju na Kosovu"

Mnogi su oduševljeni tvojom ulogom carice Milice. Kažu da bi bila idealna da je glumiš u filmu "Boj na Kosovu". Da li bi pristala na taj izazov?

- Naravno, pristala bih na ulogu carice Milice. Ako bi me pozvali, zašto se ne bih našla u novom filmskom ostvarenju o boju na Kosovu. Volela bih da to bude moja prva velika uloga na srpskom filmu, ili možda stranom, nisam sigurna još ko će producirati taj film, ali naravno da bih pristala. Ja sam želela i trebalo je da upišem glumu, spremala se u Valjevu kod jednog našeg poznatog glumca, međutim, majka mi nije dozvolila da krenem tim putem. Tako da sam ja nesuđena glumica i ne treba da vas čudi sve ovo što ćete videti u ovim džinglovima.

Republika

Foto: Instagram.com

Jovana Jeremić u kostimu carice Milice

Ako bude želeo, Dragan može sa mnom u Ameriku

Ide li i Dragan s tobom u Ameriku?

- Ne znam još. Ako bude želeo, zašto da ne, ali ovo je poslovni put. Ja idem sa timom Pink televizije i moja koncentracija će u potpunosti biti usmerena samo na posao i američke izbore. Međutim, naravno, ako bude želeo, zašto da ne? Uvek je pozvan. Moraće da dođe privatnim letom, na račun firme putujem samo ja, nećemo oštetiti firmu (smeh).

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

Jovana Jeremić uživa u vezi sa biznismenom Draganom Stankovićem

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading