VUČIĆ STIGAO U PARIZ: Prisustvovaće ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara

Autor:

Vesti

25.07.2024

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon otvaranja OI, predsednik se upućuje kod Emanuela Makrona.

VUČIĆ STIGAO U PARIZ: Prisustvovaće ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Pariz, gde će sutra prisustvovati ceremoniji otvaranja 33. Letnjih olimpijskih igara.

Vučić će, pored zvanične ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, biti gost na prijemu u Jelisejskoj palati, koji u čast svetskih lidera priređuje predsednik Republike Francuske Emanuel Makron.

Tokom boravaka u Parizu, predsednik Vučić će prisustvovati i svečanom otvaranju Srpske kuće.

Podsetimo, Olimpijske igre u Parizu zvanično počinju sutra i traju do 11. avgusta, a naš portal Republika nalazi se u Francuskoj i sva događanja možete pratiti ovde. Ceremonija otvaranja zakazana je za 26. jul u 19.30, a nestrpljenje raste kako se datum sve više približava. Danas smo se uputili u olimpijsko selo gde su smešteni srpski sportisti, a na samom početku nas je dočekala zastave tzv. lažne države Kosovo. 

Danas je održana konferencija za medije naših učesnika gde su govorili Novak Đoković, Nikola Jakšić i Tijana Bošković. Sve oči su uprte u Noleta koji do sada nije osvojio zlato na ovom prestižnom takmičenju, ali i u košarkaše koji prvi meč igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država. Nadamo se da će srpski sportisti osvojiti više od devet medalja, koliko je bilo u Tokiju 2021. godine.

Olimpijsko selo se prostire na 54 hektara i nalazi se severno od Pariza, a ugostiće će najmanje 14.500 olimpijaca i pratećeg osoblja. Nakon Igara, selo će biti pretvoreno u ekološki četvrt od koje će koristi imati 6.000 stanovnika i u kojoj će biti dve škole, hotel, park, marketi i uređene površine za pešake i nemotorna vozila. Igre će trajati do 11. avgusta. Po završetku Igara, uslediće Paraolimpijske igre koje će se održati od 28. avgusta do 8. septembra. Biće zanimljivo videti učešće naših sportista i koliko mogu da postignu na ovoj smotri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Srećko

25.07.2024 17:27

Srpski sportisti će kao i uvek ostvariti dobre rezultate.

Marko

25.07.2024 17:29

Nadam se da će ove OI označiti trijumf srpskog sporta.

Nikola

25.07.2024 17:30

Predsedniku je mesto među šampionima jer je i on najbolji u svom poslu.

Ivan

25.07.2024 17:31

Vučić je veliki lider koji veruje u speh srpskih sportista na OI.