PREDSEDNIK VUČIĆ PUTUJE U PARIZ: Prisustvovaće otvaranju Olimpijskih igara!

Autor:

Vesti

25.07.2024

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugostiće ga lično Emanuel Makron.

PREDSEDNIK VUČIĆ PUTUJE U PARIZ: Prisustvovaće otvaranju Olimpijskih igara!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u petak, 26. jula u Parizu, gde će prisustvovati ceremoniji otvaranja 33. Letnjih olimpijskih igara, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić će, pored zvanične ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, biti gost na prijemu koji u čast svetskih lidera priređuje predsednik Republike Francuske Emanuel Makron.

Kako se navodi, tokom boravaka u Parizu, predsednik Vučić će prisustvovati i svečanom otvaranju Srpske kuće.

Ljubitelji sporta širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre u Parizu 2024. koje počinju ovog petka 26. jula. Na igrama će se oko 10.500 sportista iz 206 zemalja sveta takmičiti za medalje u raznim sportovima. Zanimljivo je da je planirano da neki događaji počnu pre ceremonije otvaranja, što omogućava fanovima da budu svedoci učešća svojih sportista i pre same ceremonije svečanog otvaranja.

Određeni sportovi, kao što je badminton, počeće pre ceremonije otvaranja zbog vremena potrebnog za završetak takmičenja, ali i obavezan period odmora. Ovo osigurava da se događaji mogu završiti u tradicionalnom olimpijskom vremenskom okviru od 16 dana. 

Pored pomenutog badmintona i takmičenja u rukometu i dizanju tegova započinju dan uoči svečanog otvaranja igara.

Pokretanje određenih sportova pre svečanog otvaranja nije nova praksa. Fudbal je, na primer, počeo uoči ceremonije otvaranja od Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine. Dok rukometna i ragbi sedmica obično počinju na dan otvaranja, organizatori Igara u Parizu odlučili su se za raniji početak kako bi zadržali fleksibilan raspored događaja.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024., zakazana za petak, 26. jul, biće istorijski događaj koji se održava na reci Seni umesto na stadionu. Ova jedinstvena postavka će sigurno osvojiti publiku i dodati privlačnosti igara.

Dok svet željno iščekuje početak Olimpijskih igara u Parizu 2024., rani početak određenih sportskih događaja dodaje uzbudljiv preokret tradicionalnom olimpijskom rasporedu. Sa binom postavljenom za nezaboravnu ceremoniju otvaranja i uzbudljivom postavom sportova, navijači se pripremaju za nezaboravno olimpijsko iskustvo.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Milica

25.07.2024 15:12

Sjajan povod za put Vucica u Francusku i poseta Makronu, jedva cekamo da cujemo utiske. I zelimo nasim sportistima sto vise medalja.

Mirjana

25.07.2024 15:15

Lep provod Vučiću u Parizu.

Mima

25.07.2024 15:29

Nista mu nije tesko za svoj narod

Anja

25.07.2024 15:29

Čast je biti pozvan i prisustvovati velikom otvaranju