MNOGO NOVCA JE U IGRI, VODIĆE SE RATOVI, BIĆE VELIKA MUKA! Vučić: Nisam siguran za tu 2030, ali nastojimo da Srbija ostane na putu evrointegracija!

Autor:

Vesti

21.07.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je govorio o hibridnom ratu protiv Srbije!

MNOGO NOVCA JE U IGRI, VODIĆE SE RATOVI, BIĆE VELIKA MUKA! Vučić: Nisam siguran za tu 2030, ali nastojimo da Srbija ostane na putu evrointegracija!

Foto: Printscreen/Pink TV

Na pitanje o hibridnom ratu protiv naše zemlje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je mnogo sukoba bilo i da su Amerikanci i Nemci radili i dogovarali zajedno.

- Komplikovani odnosi su tamo. Neki su mi u Evropi zamerili što sam sa Nemcima, neki što sam sa drugima. Mi objasnimo da je to sa EU, nije jednostavno. Što se naših službi tiče, slabi smo za njih, ali moramo da sačuvamo vitalne interese, tu radne vredni ljudi.

- Vodiće se ratovi, mnogo novca je u igri, neke zemlje će postati uspešnije, a neke će zaostajati, biće velika muka. Svi političari trče da kažu svojim biračima, "e sutra ćemo u EU, prekosutra, dogodine". Ja nisam siguran u to, ali važno je da budemo na tom putu. Zavisi od situacije u EU - rekao je Vučić.

Podsećamo, predsednik Srbije govorio je i o ljudima o Srbiji koji podržaaju kolektivni Zapad

- Postoji jedan deo ljudi u Srbiji koji podržavaju kolektivni Zapad, da oni u stvari štite interese Srbije. Slušam svake veečeri, od pojedinih članova moje porodice, ili na Hepiju, mi koji smo uz Ruse, mi stvarno volimo Srbiju. Znam da će mnogi da negoduju, vidim kako se pojačava kampanja za sankcije protiv Rusije. U tim razgovorima ja kažem "nemoj da mi govoriš ono što ti je rekao jedan ambasador ili za šta navijaš. Jer mi kad gledamo Inter-Milan, moram oda se podelimo, kao u "Tri karte za Holivud". Tamo su bile i američka i ruska strana, ali nije bilo srpske strane. Ja ih sve poštujem ,ali hoću da imamo srpsku politiku - rekao je Vučić i naveo je da pitao premijera jedne zemlje "A što vaša vlada uopte postoji?".

- O čemu odlučuješ? Koje odluke donosiš? Šta će ti država? Eto u tome se razlikujemo, ja volim da samostalno donosimo odluke. Ove dve i po godine smo uspeli da izdržimo po pitanju sankcija, a možda će vlada doneti odluku suprotno mojim željama, a onda će se postaviti pitanje mog legitimiteta - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Doca

21.07.2024 22:04

Bravo za predsednika

Sanja

21.07.2024 22:06

Vazno je da cuvamo nase interese, nasu drzavu

Nikola

21.07.2024 22:07

Jasno je da je u svetu sve vise ratova, zato je nama potreban mir I da se ne mesamo u sukobe

Tanja

21.07.2024 22:07

Nadamo se da će se situacija u svetu smiriti i da će Srbija ostati stabilna i jaka zemlja.