ODLIČNA VEST ZA STARIJE SUGRAĐANE! Rastu penzije za 10 ODSTO! Vučić otkrio i kada

Autor:

Vesti

19.07.2024

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će penzije ići najmanje 10 odsto gore.

ODLIČNA VEST ZA STARIJE SUGRAĐANE! Rastu penzije za 10 ODSTO! Vučić otkrio i kada

Foto: Printscreen/Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući na Tv Prva rekao da će penzije rasti minimalno 10 odsto. Govorio je i o minimalcu.

- Bez obzira što smo mnogo povećali penzije u prethodne dve godine, preko 50 odsto, mnogo smo ranije zaostajali, ja se nadam da moraju da idu najmanje 10 odsto uvis za sledeći budžet. Da li će ići od novembra, decembra ili januara, videćemo.

Očekuje i povećanje minimalca i plata javnom sektoru.

- Kad pravite najobičniju fabriku, uvek morate da slomite neko drvo, ali to je toliko mali prostor. Kod nas je podzemni rudnik, da ne vidite oznaku, ne biste ni znali da je rudnik tu. Portugal će da ima površinski rudnik, to je problem za njih, mi ćemo podzemni. Na dnevnom nivou ću ovim da se bavim. 

Podsećamo, predsednik Vučić danas u Beogradu razgovarao je sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o pitanjima od velikog značaja za Srbiju, te je istakao da će današnji dan umnogome "uticati na brojne aspekte budućnosti" Srbije i dati "snažan zamah jačanju odnosa između Srbije i Nemačke".

Predsednik je potom priredio radni doručak za nemačkog kancelara, a potom je usledio sastanak Vučića i Šolca

Nakon toga održana je plenarna sesija ili Samit o kritičnim sirovinama Srbije, na kojem su učestovati predsednik Vučić, nemački kancelar Šolc i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič. 

Srbija i EU potpisale su Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

- Ponosan sam na ovo što smo danas započeli, projekat važan za Evropu, ali predstavlja prekretnicu i kvantni skok u budućnost za Srbiju - istakao je u današnjem obraćanju predsednik Aleksandar Vučić nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima, u prisustvu nemačkog kancelara Olafa Šolca i evropskog komesara Maroša Šefčoviča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Zlatko

19.07.2024 21:53

Drzava nastavlja da brine o najstarijim sugradanima

duki

19.07.2024 21:58

to je sjajna vest da ce rasti plate i penzije

Naprednjak

19.07.2024 22:04

Briga o starijima je naš važan prioritet !

Doca

19.07.2024 22:57

Bravo za brigu o penziji