OGLASILA SE JELISEJSKA PALATA: Makron u razgovoru sa Vučićem podržao integraciju Srbije u EU i istakao značaj formiranja ZSO

Autor:

Vesti

18.07.2024

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske je na kraju podsetio na privrženost Francuske Dejtonskom sporazumu, kao i jedinstvu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine

OGLASILA SE JELISEJSKA PALATA: Makron u razgovoru sa Vučićem podržao integraciju Srbije u EU i istakao značaj formiranja ZSO

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Francuske Emanuel Makron ponovio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću punu podršku Francuske integraciji Srbije u Evropsku uniju i istakao značaj formiranja Zajednice srpskih opština na KiM, saopštila je Jelisejska palata.

Na sastanku sa predsednikom Srbije održanom na marginama četvrtog samita Evropske političke zajednice u palati Blenim, u Velikoj Britaniji, predsednik Francuske je istakao svoju posvećenost normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i podršku evropskom posredovanju i pozvao na punu primenu Briselskog i Ohridskog sporazuma.

Tokom susreta, Makron i Vučić su pozdravili produbljivanje bilateralne saradnje u mnogim oblastima, navela je Jelisejska palata.

Predsednik Francuske je na kraju podsetio na privrženost Francuske Dejtonskom sporazumu, kao i jedinstvu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, stoji u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Vučić sastao se danas sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u palati Blenim u Vudstoku, nadomak Londona.

 

 

- Krajem avgusta najkasnije očekujem predsednika Makrona u Beogradu. To će biti velika i važna poseta za našu zemlju. Pričao sam i sa Micotakisem, Zelenskim, holandskim premijerom, brojnim liderima iz Evrope i regiona. Dugo, dugo sam pričao sa Gautenasom Nausedom iz Litvanije, a i sa premijerom Poljske sam imao dug i iskren razgovor - rekao je on.

Vučić je istakao da je razgovarao i sa Sančezom i Boreljom, kao i sa mnogim drugim liderima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading