Bivšem pripadniku tzv. OVK Ramadaniju određen ekstradicioni pritvor od 30 dana

Autor:

Vesti

18.07.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da očekuje da će Severna Makedonija izručiti Srbiji bivšeg pripadnika tzv. OVK

Bivšem pripadniku tzv. OVK Ramadaniju određen ekstradicioni pritvor od 30 dana

Foto: Udruženje ratnih veterana OVK/Facebook

Bivšem pripadniku tzv. OVK Bljerimu Ramadaniju određen je danas ekstradicioni pritvor u trajanju od 30 dana, javlja Telma.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, u sredu u 16.00 časova na graničnom prelazu "Jajince", pri ulasku u zemlju, policijski službenici su lišili slobode 47-godišnjeg B.R. sa KiM, jer je prilikom pasoške kontrole i provera utvrđeno da za njega postoji zahtev za hapšenje Interpola Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je Ramadani bivši pripadnik tzv. OVK.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da očekuje da će Severna Makedonija izručiti Srbiji bivšeg pripadnika tzv. OVK Bljerim Ramadani koji je uhapšen u regionu Tetova po nalogu Srbije.

Ramadani je bio pripadnik Operativne zone tzv. OVK Nerodimlje, koja je poznata po progonu više stotina Srba iz urbanog dela Uroševca i sela Nerodimlje, Krajište, Veliki i Mali Alaš, Slatina, Goleš, Pomazatin, kao i paljenju srpskih kuća i rušenju crkava, kidnapovanju i ubistvima više desetina Srba i progonu srpskog stanovništva iz opština koje je ta operativna zona pokrivala.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading