VUČIĆ IZ EGIPTA: Mir radi u korist svih, ali najviše u korist Srbije i naših građana! Mi imamo kako da RASTEMO EKONOMSKI

Autor:

Vesti

13.07.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik se obratio javnosti nakon niza važnih sastanaka

VUČIĆ IZ EGIPTA: Mir radi u korist svih, ali najviše u korist Srbije i naših građana! Mi imamo kako da RASTEMO EKONOMSKI

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Egiptu, gde je imao niz važnih sastanaka.

Vučić se iz ove zemlje obratio javnosti.

Na početku obraćanja je istakao da je danas imao jako dug razgovor sa el-Sisijem koji je bio veoma važan.

- Razgovarali smo o svim važnim geopolitičkim pitanjima, ali najkonkretnije o saradnji Srbije i Egipta. Pričali smo i o saradnji na vojnom nivou. Dogovarali smo kako da povećamo trgovinsku razmenu, potvrdili da imamo zajedničke statove po važnim geopolitičkim pitanjima. Bitno da smo dogovorili saradnju u vojno tehničkom smilsu.. Kako da povećamo trgovinsku razmenu zemalja, utvrdili zajedničke stavove po važnim gepolitičkim pitanjima i da smo potpisali sporazum o slobodnoj trgovini - reko je Vučić.

- Imaćemo razgovore sa predsednicima vlade i sa predstavnicima parlamenta i videćemo taj glavni grad u koga je mnogo novca uloženo... Znate njima je inflacija 27 odsto, ja ponosan što je kod nas 3%, ali znate imate okolo Liban, Siriju situaciju Gazi... da izgubite veliki novac samo zbog sukoba. Kada sve to imate onda ovako razvijate zemlju a to zaslužuje čestitke i verujem da smo sitne razlike uspeli da rešimo kroz današnji razgovor - kazao je on.

Počeli smo da uvozimo radnu snagu, posebno za građevinske poslove, dodao je.

- U svakom slučaju, imali smo zaista dobre razgovore. To pokazuje odnos Srbije prema 22 članice Arapske lige i obrnuto. Verujem da ćemo moći da razvijamo saradnju dalje. Imaćemo sastanke i sa predsednikom vlade i sa predstavnicima parlamenta i videćemo taj novi glavni grad u koji je 60 milijardi uloženo - kazao je Vučić.

Svakako bih išao na jednu veću, širu afričku turneju, a potom azijsku, napomenuo je predsednik.

- Radimo sa Mađarima, imamo već tri predsedništva, pokušavamo da pokrijemo 90 odsto Afrike diplomatskim predstavništvima. 

Velike prilike imamo, posle Kine i ovaj ugovor o slobodnoj trgovini je ostavljanje u amanet svim ljudima koji znaju da rade posao.

O izjavi Munire Subašić

- Ona je rekla da će Alah da me kazni, da budemo precizni. Nije rekla? Pa to piše. Dobro, to je nešto o čemu sam govorio juče, kao i hajka protiv Ane Brnabić. Sve im je dozvoljeno, mi moramo da biramo reči i budemo pažljivi. Zamislite kakva bi hajka bila za nas da sam ja to rekao za bilo koga "molim Boga da kazni" predstavnika bilo koje države. Ono što je nedvosmisleno je "očekujem da ga Alah kazni", na šta sam veoma mirno reagovao. U svakom slučaju, to samo pokazuje kakav se tip kampanje vodi. Mogu da analiziram kakva je kampanja bila u medijima u regionu.

Osvrnuo se i na napade na njegovog sina Danila.

- UNS i NUNS su se oglasili da zaštite onog čiji bi nečije dete da tušira uranijumom. Kod nas je sve perverzno i inverzno, što se čudite?

Republika

Foto: printscreen/RTVPink

 

Iznenađen sam nastupom Bećirovića u Srebrenici, pojma nema šta je pisalo u Memorandumu SANU, da ne pominjem ostalo, dodao je.

"Mir radi u korist građana Srbije"

- Mir radi u korist svih, ali najviše u korist Srbije i naših građana. Mi imamo kako da rastemo ekonomski. 

Podvukao je da nikad u životu nije držao snajper, osvrćući se na lažne tvrdnje da je snimljen u Sarajevu sa snajperom.

Svi su se otcepili od Jugoslavije, Srbi su hteli samo da žive u jednoj zemlji, a sad kažu "Srbi su uništili Jugoslaviju", dodao je.

- Laž jedna sustiže drugu, ali ne može nikad da postane istina. Smeta im što se Srbija više ne plaši njihovih hajki, napada, što ima svoju samostalnost i nezavisnost. To nas podstiče da radimo više, pre svega na ekonomskom napretku, ne očekujemo ni od koga pomoć.

"Svi se naoružavaju"

- Svi to rade, svi se naoružavaju, ne znam zašto je Hrvatska zabrinuta. Ništa ne ide na svetskom tržištu kao oružje i municija. Sve što proizvedete, sve se proda. Mnogo je teško i komplikovano, i dalje uspevamo da budemo proporcionalno svojoj veličini, da budemo jedna ne mala sila u proizvodnji municije. Svi se naoružavaju. Treba da čekam da nas neko zgazi? Prošli put su izmislili humanitarnu katastrofu, ko zna šta će sada da izmisle, da imamo više muškaraca crne ili plave kose ili žena. Namerno sam napravio parodiju jer su takvi njihovi razlozi za agresiju na našu zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (14)

Loading
Ana

13.07.2024 15:19

Živelo prijateljstvo i saradnja Srbije i Egipta.

Ana

13.07.2024 15:24

Važno je uspostaviti stabilne odnose i zajedničke stavove gde se nadamo da će ova saradnja doprineti miru i stabilnosti u regionu.

Zlatko

13.07.2024 15:25

Predsednik Vučić je skolpio dobre sporazume za razvoj ekonomske saradnje sa Egiptom

Ana

13.07.2024 15:26

Ovo predstavlja još jedan važan korak ka jačanju saradnje i stabilnosti,potvrđujući zajedničke interese i stavove Srbije i Egipta o ključnim geopolitičkim pitanjima.