SARADNJA VREDNA KAO SUVO ZLATO! Vučić o sporazumu o spoljnoj trgovini sa Egiptom: "Posao države je da našim privrednicima omogući pristup širem tržištu."

Autor:

Vesti

12.07.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Egipta, predsednik Vučić će ići u London.

SARADNJA VREDNA KAO SUVO ZLATO! Vučić o sporazumu o spoljnoj trgovini sa Egiptom: "Posao države je da našim privrednicima omogući pristup širem tržištu."

Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u subotu i nedelju boraviti u dvodnevnoj poseti Egiptu i tamo razgovarati sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem.

Obraćajući se iz Palate Srbija, predsednik je najavio veliku ekonomsku saradnju sa zemljom sa kojom imamo fantastične odnose.

"U subotu i u nedelju biću u dvodnevnoj poseti Egiptu i naši veliki i važan zadatak je da sa arapskom republikom Egipat uspostavimo najbolje odnose, a ono što je značajno je ugovor o slobodnoj trgovini. Posao države je da našim privrednicima omogući pristup širem tržištu.", naveo je predsednik.

Posle Egipta, predsednik Vučić će ići u London.

"Posle posete Egiptu imaćemo odlazak u London gde je sastanak evropske političke zajednice, a već 19. jula očekujemo veliku posetu u Srbiji, posle toga očekujemo velike ekonomske događaje za našu zemlju. Biće leto u kom moramo da postavimo stvari da se ne mirimo sa preprekama, zaustavljanjem, već da krčimo put u budućnost i građanima obezbeđujemo bolji život.", dodao je predsednik Vučić.

Predsednik je prethodno pohvalio ekonomsku situaciju u zemlji, koja je i omogućila sklapanje saradnji ovakvih razmera.

"Kupili smo pet tona zlata, rezerve su nam na najvišem nivou i naše devisne rezerve su na rekordnom nivou, to govori o finansijskoj snazi Srbije. Mi dobro znamo posebno na to ukazuje izveštaj MMF koji govori o veoma dobroj, vrlo dobroj i izuzetnoj finansijskoj situaciji koja postoji i njima je jasno da rezultati koja je Srbija postigla su oni koji daju nadu, šansu i priliku da na svaki mogući način ubrzano napredujemo i mnogo brže nego većina drugih u okruženju.", rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (26)

Loading
Maki

12.07.2024 12:32

Само напред! Сјајно.

Olivera

12.07.2024 12:35

Ovo je još jedan korak ka jačanju ekonomske pozicije Srbije.

Nevena

12.07.2024 12:36

Podrška predsedniku Vučiću za uspostavljanje važnih ekonomskih veza sa Egiptom!

Ana

12.07.2024 12:36

Saradnja sa Egiptom sve vise napreduje.