MOLIMO SE ZA MIR, BRATSKU SLOGU I NAPREDAK NAŠE SRBIJE! Vučić poslao moćne poruke iz Studenice: "Sa tog časnog i teškog puta ne smemo da skrenemo" (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.07.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je posetio svetinju Srpske pravoslavne crkve i pozvao narod na ujedinjenje.

MOLIMO SE ZA MIR, BRATSKU SLOGU I NAPREDAK NAŠE SRBIJE! Vučić poslao moćne poruke iz Studenice: "Sa tog časnog i teškog puta ne smemo da skrenemo" (VIDEO)

Foto: Printtscreen/Pink TV

Predsendik Vučić je tokom svog obilaska Rudnog posetio i veliku svetinju Srpske pravoslavne crkve manastir Studenicu, celivao ikone i mošti, a zapalio je i sveću.

"Na mestu istorije, u zadužbini Stefana Nemanje i istočniku vladarske loze Nemanjića, izvorištu države i vizije onoga što Srbija danas jeste i što će tek biti.", napisao je predsednik Vučić na svom instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je istakao da je zahvalan starešini manastira Studenica ocu Tihonu na toplom dočeku i mudrim rečima koje su u svemu na tragu prvog arhiepiskopa srpskog, Svetoga Save.

"Molimo se za mir, bratsku slogu i napredak naše Srbije, dok se sa ponosom i osećajem ogromne odgovornosti sećamo legata naših slavnih predaka.", dodao je predsednik.

 

 

"Kao i Studenica, Srbija je bila često napadana i rušena, ali i sa mnogo pažnje i ljubavi ponovo građena, obnavljana i oživljavana.", poručio je.

Predsednik je istakao da je pred nama važna misija očuvanja mira i sloge, kako bismo obezbedili mirnu i blistavu budućnost za generacije koje dolaze posle nas.

"Zato je ovo posebno mesto na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost, predački zaveti i putokazi za potomke – da ne izneverimo njihov san o snažnoj i slobodarskoj Srbiji, da budemo ponosni i dostojanstveni u borbi za mir i slogu sa svima koji žele da zajedno gradimo dobru budućnost za generacije koje dolaze. Sa tog časnog i teškog puta ne smemo da skrenemo. Živela Srbija!", zaključio je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (35)

Loading
Olivera

10.07.2024 12:49

Ovo je trenutak ponosa za sve nas koji podržavamo predsednika Vučića. Neka naša rešenost bude simbol slobode i nezavisnosti.

Maja

10.07.2024 12:50

Bravo za hrabro izrečene reči predsednika Vučića. Srbija je danas snažnija i odlučnija nego ikad pre.

Bane Milanović

10.07.2024 12:50

Bog te živeo predsedniče to su mudre reci

Helena

10.07.2024 12:51

Hvala Vam što stojite na braniku našeg nacionalnog ponosa i suvereniteta.