UMNIK, KFOR I EULEKS OKRENULI GLAVE! Kurtijev gestapo nastavlja teror nad Srbima, Srpska lista pozvala ambasadore KVINTE da reaguju

Autor:

Vesti

06.07.2024

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajnje je vreme da međunarodna zajednica uvidi šta se dešava na Kosmetu.

UMNIK, KFOR I EULEKS OKRENULI GLAVE! Kurtijev gestapo nastavlja teror nad Srbima, Srpska lista pozvala ambasadore KVINTE da reaguju

Foto: youtube.com/Kosovo Online

Nakon sinoćnog napada Albanca na Srbina Mladene Đošića u Donjoj Brnjici, Srpska lista upozorila je da se nastavlja prebijanje i maltretiranje Srba uz prećutnu, ali otvorenu podršku Kosovske policije i režima Aljbina Kurtija na Kosovu, i pozvala Kvintu da reaguje.

"Najnovija žrtva opšteg plana za progon Srba je Mladen Đošić iz Donje Brnjice koga je sinoć napao Albanac. Da stvar bude još gora, zbog želje da zaštiti svog sina, priveden je ne napadač nego Mladenov otac", ističe Srpska lista u saopštenju.

Zbog toga zahtevaju hitnu reakciju Kfora, Unimka, i pre svega Euleksa, kao i aktivno praćenje ovog slučaja od strane međunarodnih predstavnika.

Ponovo ukazuju i da su Srbi na severu za psovke bili pritvarani ekspresno i oštro kažnjavani, pa očekuju da i u sada, kada je žrtva Srbin ih Donje Brnjice, kome su nanete teške telesne povrede, institucije reaguju na isti način.

"Ujedno, krajnje je vreme da ambasadori Kvinte reaguju i podignu glas protiv ugnjetavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", poručuju iz Srpske liste.

Prethodno se oglasila Kancelarija za KiM sa saopštenjem:

"Sinoćno prebijanje Mladena Đošića iz Donje Brnjice novi je talas zastrašivanja i pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji i posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija, čija svaka izjava generiše nove etnički motivisane incidente.

Lokalni Albanac u ovom multietničkom mestu, nadomak Prištine, bez povoda je fizički napao Đošića i polomio mu nos, a kada je njegov otac pokušao da zaštiti sina, policija ga je privela, umesto da odmah privede nasilnika.

Iako su nadzorne kamere snimile čitav incident, a napadač na Srbina odmah prepoznat, policija ga je privela tek nakon par sati. 

Srbi u ovom multietničkom selu ogorčeni su i zastrašeni zbog ovog najnovijeg incidenta koji je uneo nemir i bojazan i očekuju da napadač bude adekvatno sankcionisan."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading