ALBANAC PREBIO SRBINA, A KURTIJEVA POLICIJA REŠILA DA GA DOKUSURI! Umesto da hapse nasilnika, oni prvo priveli MLADENOVOG OCA!

Autor:

Vesti

06.07.2024

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakodnevni teror nad Srbima na Kosmetu se nastavlja.

ALBANAC PREBIO SRBINA, A KURTIJEVA POLICIJA REŠILA DA GA DOKUSURI! Umesto da hapse nasilnika, oni prvo priveli MLADENOVOG OCA!

Foto: Tanjug/AP

U jednom prodajnom objektu u Donjoj Brnjici kod Prištine sinoć oko 21 čas Albanac je fizički nasrnuo na Srbina Mladena Đošića i naneo mu povrede u predelu glave.

Đošić je zbog zadobijenih udaraca hospitalizovan u Kliničkom centru u Prištini, javlja dopisnik Tanjuga.

Slučaj je prijavljen tzv. kosovskoj policiji koja je, prema rečima meštana, najpre privela oca napadnutog Mladena Đošića, dok su tek nakon dva sata priveli i napadača, koji je takođe meštanin Donje Brnjice.

Podsetimo, Aljbin Kurti, premijer lažne države Kosova, postavio je ultimativne zahteve za nastavak dijaloga sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Međutim, ovi zahtevi su ocenjeni kao neprihvatljivi i neustavni od strane Beograda, što je dovelo pod znak pitanja nastavak briselskog procesa.

Kurti je zatražio da predsednici vlada Srbije i lažne države Kosova stave potpis na Sporazum o normalizaciji odnosa, da se povuče pismo EU u kojem je tadašnja premijerka Ana Brnabić rekla da nema priznavanja Kosova, niti stolice za Prištinu u UN, i da se Milan Radoičić izruči Prištini radi suđenja zbog sukoba u Banjskoj.

Stavovi Beograda da nema priznavanja tzv. Kosova i stolice za Prištinu u UN su već izneti i podebljani, te su saopšteni u svim centrima moći - od Moskve do Vašingtona. Takođe, izručenje Radoičića ili bilo kog drugog državljanina Srbije Prištini je nemoguće, jer ne može jedna zemlja, međunarodno priznata država, da izručuje bilo koga drugom delu svoje teritorije.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je da Kurti očigledno nema interesovanje za dijalog i ne želi da napravi iskorak ka tome da Srbi na Kosovu i Metohiji uživaju osnovna ljudska prava. Takođe, predsednik Vučić je istakao da je Kurti odbio da se vidi sa njim, što svedoči o njegovom nedostatku interesovanja za dijalog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading