VUČIĆ SUTRA U NIŠU: Prisustvuje ceremoniji početka radova na železničkoj obilaznici!

Autor:

Vesti

05.07.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verujem da smo napravili velike korake u agendi rasta i da će Srbija biti nagrađena, rekao je predsednik.

VUČIĆ SUTRA U NIŠU: Prisustvuje ceremoniji   početka radova na železničkoj obilaznici!

Foto: M.K./ATAImages

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obići će pripremne radove i prisustvovati ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša, sutra, 6. jula
2024. godine, u 10 časova.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu srpske nacionalnosti iz regiona i dijaspore.

Sastanak je počeo u 12.30 časova u Palati Srbija.

- Želeo sam nekoliko važnih stvari da vam saopštim. Pripremićemo veće fondove za saradnju koju Srbija priprema sa afričkim i azijskim zemljama. Lično ću učestvovati u nekoliko velikih turneja i biti domaćin onima koji dolaze sa ta dva kontinenta.

- Naredne dve nedelje će za nas biti veoma važne. Imaćemo veoma mnogo značajnih poseta.

- U narednih mesec dana će se sve to dešavati.

- Danas smo dobili najavu najveće luksemburške investicije koja će biti užasno velika i zbog koje sam izuzetno srećan. Ovo će našu industriju i sve što se vezuje za električne automobile dodatno ojačati. Jedan novi nivo investicija i saradnje.

- U narednom periodu biće prikazani rezultati onoga što smo postigli ranije. Počeće proizvodnja i u Kragujevcu, električnog automobila. Oni će to da obelodane u Italiji tačan datum, za 4 dana. Velike promene i velike stvari koje ovu zemlju guraju napred i verujem da ljudi to dobro razumeju. Za nas je važno da u svim ovim kontaktima ukažemo na poziciju Srbije, dajemo ključni doprinos.

- Verujem da smo napravili velike korake u agendi rasta i verujem da će Srbija biti nagrađena. Kada završimo još jedno pitanje, ne samo da smo spremni za otvaranje klastera 3, spremni smo za ulazak u agendu rasta sasvim i za to da se kandidujemo za dobijanje prvih finansijskih tranši. Značajno je kada dobijete 120 miliona. Mnogo važnije za nas je kada ćemo da postanemo deo evropskog prostora za plaćanje. I takozvani zeleni koridori koji su strašno važni za naše kompanije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Pera

05.07.2024 16:39

Izgradnja pruge može stvoriti nova radna mesta tokom izgradnje, ali i doprineti dugoročnom zapošljavanju kroz održavanje i razvoj infrastrukture.

Hana

05.07.2024 16:39

Povoljna prilika za Nis, koji se neprestano razvija.

Lenka

05.07.2024 16:39

Bolja železnička infrastruktura može poboljšati nacionalnu bezbednost i stratešku poziciju Srbije kao tranzitne zemlje.

Marija

05.07.2024 16:40

Zahvaljujući Vučiću Srbija svakim danom sve ekonomski napreduje!