VUČIĆ ČESTITAO STARMERU: Srbija ostaje posvećena jačanju odnosa sa Velikom Britanijom

Autor:

Vesti

05.07.2024

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laburisti Kira Starmera pobedili su posle 14 godina na jučerašnjim izborima Konzervativnu partiju Rišija Sunaka.

VUČIĆ ČESTITAO STARMERU: Srbija ostaje posvećena jačanju odnosa sa Velikom Britanijom

Foto: Tanjug/ Strahinja Acimovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Kiru Starmeru na izbornoj pobedi laburista na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji.

- Čestitam Vam sa željom da velike i teške zadatke koji su pred koji su pred Vama obavljate sa uspehom, na dobrobit svih Vaših građana. Republika Srbija ostaje iskreno posvećena jačanju odnosa sa Velikom Britanijom i otvaranju novih puteva saradnje u oblastima od obostranog interesa - napisao je Vučić na svom tviter nalogu.

Laburisti Kira Starmera pobedili su posle 14 godina na jučerašnjim izborima Konzervativnu partiju Rišija Sunaka.

Podsećamo, britanski premijer i lider konzervativaca Riši Sunak priznao je poraz na jučerašnjim parlamentarnim izborima i čestitao lideru laburista Kiru Starmeru na pobedi.

- Laburistička partija je pobedila na ovim opštim izborima i pozvao sam Kira Starmera da mu čestitam na pobedi - rekao je on.

Sunak je naglasio da će se vlast promeniti ''uredno i mirno'' i preuzeo je odgovornost za poraz na izborima, prenosi Skaj njuz.

- Britanski narod je doneo otrežnjujuću presudu i ja preuzimam odgovornost za poraz. Za mnoge dobre, vredne kandidate konzervativaca koji su večeras izgubili... žao mi je - dodao je odlazeći premijer.

Prema izlaznim anketama, laburisti su na jučerašnjim parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji osvojili 410 mesta od ukupno 650 mesta u Donjem domu parlamenta, čime je okončano 14 godina vlade koju predvode konzervativci. 
 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Bubi

05.07.2024 16:54

Vučić se trudi da sa svima održi bilateralne odnose i saradnju!

Jovan

05.07.2024 19:30

Pobedа Laburista je veliki preokret posle 14 godina vladavine Konzervativaca. Biće zanimljivo videti kako će se politika promeniti.

verica

05.07.2024 19:31

Vučićeva čestitka Starmeru pokazuje koliko je Srbija posvećena jačanju međunarodnih odnosa.

Jovana

05.07.2024 19:32

Nadam se da će ova promena doneti pozitivne promene ne samo za Veliku Britaniju već i za njihove odnose sa Srbijom.