VUČIĆ: Prvi put dejstvovali domaći dronovi komarac 2, do septembra biće prvih 1.000 naše proizvodnje!

Autor:

Vesti

04.07.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kazao je da su građani mogli da vide i dejstvo korneta na daljini većoj od 4.000 metara.

VUČIĆ: Prvi put dejstvovali domaći dronovi komarac 2, do septembra biće prvih 1.000 naše proizvodnje!

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je današnja vežba s bojevim gađanjem "Vatreni udar 2024" na Pasuljanskim livadama bila posvećena, pre svega, bespilotnim letelicama i vezi koje bespilotne letelice ostvaruju s drugim sistemima, kao i da su građani mogli prvi put da vide dejstvovanje dronova domaće proizvođe komarac 2.

Vučić je najavio da se očekuje da u septembru imamo prvih 1.000 dronova komarac naše proizvodnje.

Predsednik je istakao da je ponosan na ono što je video, kao i građani Srbije.

- Prvi put smo mogli da vidimo dejstvovanje komarca 2, SM1, prvi put smo mogli da vidimo izbacivanje ovih 12 mina BD2, ako se ne varam, dakle mogli smo da vidimo i donošenje municije besposadnog malog miloša i dejstvo ne samo mitraljesko malog miloša već i raketnog bacača koje je bilo izuzetno precizno. Mogli smo da vidimo izuzetne pogotke "PASARS", korneta, korišćenje i raketa iz "PASARS", ali, naravno, i topova 40 mm - rekao je Vučić.

Kazao je da su građani mogli da vide i dejstvo korneta na daljini većoj od 4.000 metara i kako su neverovatnom preciznošću pogodili neprijateljske tankove.

- Izuzetno i dejstvo orlova i helikoptera i svega drugog što smo danas mogli da vidimo od naših snajperista i specijalaca koji su velikim milošima završavali posao. Želim da čestitam svim vojnicima, tih 1.321 koji su učestvovali danas u ovoj vežbi - naveo je Vučić.

Kako je rekao, mi ćemo morati još mnogo da radimo i pravimo još mnogo toga, kao i još mnogo da kupujemo.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading