"NAŠA ZEMLJA CENI PODRŠKU..."! Vučić se sastao sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem! (FOTO)

Autor:

Vesti

02.07.2024

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponosni na to što se sveukupni bilateralni odnosi i saradnja naše dve zemlje kontinuirano unapređuju i intenziviraju i izuzetno zadovoljni činjenicom da je Italija već godinama vodeći privredni partner Srbije, kao što je i Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Italije u regionu, istakao je Vučić.

"NAŠA ZEMLJA CENI PODRŠKU..."! Vučić se sastao sa  predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i delegacijom.

 

 

- Odličan sastanak sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i delegacijom. Čestitao sam gospodinu Tremontiju na uspehu koji je njegova partija postigla na skorašnjim izborima za Evropski parlament i izrazio nadu da će saradnja Srbije sa ovom institucijom, po njenom konstituisanju, biti unapređena i konstruktivnija - istakao je Vučić na Instagram stranici i dodao:.

- Ponosni na to što se sveukupni bilateralni odnosi i saradnja naše dve zemlje kontinuirano unapređuju i intenziviraju i izuzetno zadovoljni činjenicom da je Italija već godinama vodeći privredni partner Srbije, kao što je i Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Italije u regionu.

- Naša zemlja ceni podršku Italije ka njenom članstvu u EU i pozdravlja usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan, koji je namenjen sveobuhvatnim reformama našeg regiona, čime je EU pokazala svoju opredeljenost da se evropska integracija regiona produbi i intenzivira.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom.

- Dobar razgovor sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom. Još jednom sam izrazio zahvalnost Rusiji na podršci koju je pružila Srbiji po pitanju Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama i posebno za podršku teritorijalnom integritetu Srbije u skladu sa Poveljom UN. Razmotrili smo sveukupne bilateralne odnose Srbije i Ruske Federacije i ocenili ih kao vrlo dobre - napisao je Vučić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Srdjan

02.07.2024 16:14

Састанак председника Вучића са Ђулиом Тремонтијем је још један значајан корак у јачању српско-италијанских односа. Овај сусрет потврђује посвећеност Србије развоју блиских и продуктивних веза са Италијом, што је кључно за економски и културни напредак наше земље. Вучићева способност да гради и одржава чврсте међународне односе доприноси стабилности и просперитету Србије. Подршка Италије је драгоцена, а овај састанак је још један доказ успешне дипломатске стратегије нашег председника.

Zlatko

02.07.2024 16:17

Italija i Srbija imaju dobru saradnju

Kole

02.07.2024 16:23

Ekonomski odnosi između Srbije i Italije su veoma dobri.

Maja

02.07.2024 16:24

Italija I Srbija nastavljaju snaznu saradnju.