OVO JE SRPSKO VOJNO ČUDOVIŠTE, GAĐA ČAK 4 CILJA ISTOVREMENO: VUČEVIĆ i GAŠIĆ u obilasku najsavremenijeg naoružanja! On ih je posebno iznenadio (FOTO)

Autor:

Vesti

28.06.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stara srpska prestonica danas u bojama Vidovdana, ali i jednog prelepog iznenađenja koje građanima Srbije garantuje miran san.

OVO JE SRPSKO VOJNO ČUDOVIŠTE, GAĐA ČAK 4 CILJA ISTOVREMENO: VUČEVIĆ i GAŠIĆ u obilasku najsavremenijeg naoružanja! On ih je posebno iznenadio (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Tokom predstavljanja premijeru Vučeviću i ministrima, detaljno je prikazana modernizacija vojne opreme koja omogućava gađanje četiri cilja istovremeno na velikim daljinama i visinama. Modernizovani tenk M-84AS2, borbeno vozilo pešadije BVP M-80AB1, OT 4X4 transporter, vozilo MRAP 6X6 M-20 i domaća oklopna vozila Lazar-3 i Miloš samo su neka od vozila koja su izložena.

Premijer i ministri su imali priliku da vide modernizovano vozilo MRAP 6X6 M-20 sa ojačanim oklopom i mitraljezom 12,7 mm. Prikazana su i domaća oklopna vozila Lazar-3 i Miloš, prototip vozila Lazanski, samohodna haubica NORA-B52 M21, višecevni modularni samohodni lanser raketa 122/262 mm Tamnava, samohodni lanseri, PVO sistem kratkog dometa Mistral, protivavionski sistem Pasars sa Bofors topom, bespilotna letelica "pegaz".

Uoči zbora, premijer Vučević položio je vence na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu i prisustvovao sa ministrima svečanoj sednici Vlade Srbije u Gradskoj kući. Obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara započelo je parastosom Svetom knezu Lazaru i Kosovskim junacima, a premijer i gosti su se poklonili ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upalili sveće. Liturgiju je služio episkop braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a u Kruševcu je održana centralna manifestacija. Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije organizuje obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Katarina

28.06.2024 15:29

Modernizacija i unapredjenje vojske nam daje sigurnost i mir.

Тодор

29.06.2024 13:06

@Katarina - Катарина?!