DOLOVAC sa predsednikom EURODŽAST: Zajednička borba protiv kriminala!

Autor:

Vesti

27.06.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naročito je pohvaljena aktivna saradnja Kancelarije srpskog tužioca za vezu u Evrodžastu i istaknuto da po broju predmeta Srbija nastavlja da bude u vrhu zemalja nečlanica EU sa kojom Evrodžast ostvaruje najveću saradnju

DOLOVAC sa predsednikom EURODŽAST: Zajednička borba protiv kriminala!

Foto: Republika

Vrhovni javni tužilac Zagorka Dolovac sastala se u Hagu sa predsednikom Evrodžasta, Ladislavom Hamranom, sa kojim je razgovarala o značaju koordiniranih istraga i zajedničkih akcija koje se organizuju u okviru Evrodžasta i u kojima učestvuje srpsko tužilaštvo, za zajedničku borbu protiv kriminala, u okviru koje se postižu veći rezultati od onih koje svaka država sama za sebe može postići, budući da se razbijaju međunarodne kriminalne grupe, a ne samo njihovi lokalni ogranci.

Naročito je pohvaljena aktivna saradnja Kancelarije srpskog tužioca za vezu u Evrodžastu i istaknuto da po broju predmeta Srbija nastavlja da bude u vrhu zemalja nečlanica EU sa kojom Evrodžast ostvaruje najveću saradnju i da je definitivno na prvom mestu u regionu.

Da podsetimo, vrhovni javni tužilac, Zagorka Dolovac, održala je u Beogradu sastanak sa Federalnim tužiocem Kraljevine Belgije, An Fransen, sa saradnicima.

Na sastanku između Vrhovnog javnog tužioca Srbije i Federalnog tužioca Belgije istaknuto je da Vrhovno javno tužilaštvo Republike Srbije i Federalno tužilaštvo Kraljevine Belgije ostvaruju izuzetnu saradnju na osnovu Memoranduma o saradnji iz 2010. godine, što predstavlja primer uspešnog partnerstva koje daje odlične rezultate u konkretnim krivičnim predmetima.

Zagorka Dolovac je naglasila da je bliska i neposredna međunarodna saradnja ključ uspeha u odgovoru države na izazove savremenog kriminala, a naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i drugih teških krivičnih dela, i da će Vrhovno javno tužilaštvo nastaviti da bude pouzdan partner Federalnom tužilaštvu Kraljevine Belgije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading