SRBIJA ČVRSTO NA EVROPSKOM PUTU! Komesar Varhelji optimističan: Cilj nam je otvaranje narednih klastera u pregovorima

Autor:

Vesti

24.06.2024

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlične vesti iz Luksemburga.

SRBIJA ČVRSTO NA EVROPSKOM PUTU! Komesar Varhelji optimističan: Cilj nam je otvaranje narednih klastera u pregovorima

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Varhelji saopštio je večeras, nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Markom Đurićem na marginama Saveta EU za spoljne poslove u Luksemburgu, da je cilj otvaranje naredniih klastera u pregovorima sa Srbijom i podrška brzom finaliziranju reformske agende

Varhelji je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks naveo da je Srbija posvećena putu ka EU i nastavku sprovođenja reformi.

"Na marginama Saveta EU za spoljne poslove sastao sam se sa ministrom Markom Đurićem. Srbija je posvećena putu ka EU i nastavku reformi. Cilj nam je otvaranje narednih klastera u pregovorima i podrška brzom finaliziranju reformske agende", poručio je Varhelji. 

Kako je prethodno saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Đurić se sastao danas u Luksemburgu sa Varheljijem, nakon neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova država članica EU i predstavnika regiona Zapadnog Balkana. 

Đurić je izrazio zadovoljstvo učestalošću i kontinuitetom susreta sa visokim zvaničnicima EU, naglasivši da je to prilika da se glas Srbije čuje, i da niko nema dilemu da Srbija ostaje posvećena evropskom putu i da je punopravno članstvo u EU strateško opredeljenje i prioritet naše spoljne politike.

U Luksembrugu je danas održan neformalni sastanak ministara spoljnih poslova država članica Evropske unije i predstavnika regiona Zapadnog Balkana, kojem je prisustvovao i Đurić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading