OD 1. SEPTEMBRA BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI VIKENDOM! Vučić: Biće vraćani i sistematski pregledi u škole!

Autor:

Vesti

24.06.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besplatne tumor markere za muškarce ćemo raditi za karcinom prostate, debelog creva i kolorektalni. Za žene za karcinom dojke, pluća i takođe kolorektalni. I sve ćemo da završimo do decembra

OD 1. SEPTEMBRA BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI VIKENDOM! Vučić: Biće vraćani i sistematski pregledi u škole!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od 1. septembra ove godine za sve građane Srbije starije od 40 godina, ali i one koji imaju potrebu, biti organizovani besplatni zdravstveni pregledi, kao i da će se ponovo uvesti obavezni sistematski pregledi u školama.

- Pregledi će biti organizovani vikendom, za one koji rade da im bude lakše. Radiće se besplatni tumor markeri za muškarce, za kancer prostate, debelog creva i kolorektalni karcinom, a za žene za kancer dojke, pluća i takođe kolorektalni. Želimo da prevencijom spasimo hiljade života. Svi pregledi će biti završeni do kraja decembra - rekao je predsednik u svom obraćanju naciji.

Takođe, dodao je, biće organizovane sve kardiološke kontrole, takođe potpuno besplatno od vađenja krvi, EKG i kontrole pritiska.

- Vratićemo sistematske preglede u škole i ne moram da kažem kolika je briga svakog roditelja za dete koje drži telefon, a nema fizičku aktivnost. Hoćemo da nam deca budu zdrava i ukažemo roditeljima kako da se pomogne detetu - rekao je predsednik.

On je rekao da će se država potruditi i da se deci obezbede zdravi obroci u školama.

Kada je reč o investicijama u zdravstvu, Vučić je istakao da sutra počinju radovi na porodilištima u svim opštinama Borskog okruga i u Knjaževcu.

- Radovi za novu bolnicu GAK Narodni front krenuće u aprilu sledeće godine, u toku je izrada projektno tehničke dokumentacije. Nadamo se do maja i porodilište u Nišu, koje je u veoma lošem stanju. To je bilo jedno od važnih obećanja - rekao je predsednik.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Vera

24.06.2024 18:54

Tako se brine za svoj narod. Besplatni pregledi znace svakom gradjanu i naravno misli se na nase zdravlje sto je najbitnije.

Kaća

24.06.2024 18:59

Sjajna vest za sve građane Srbije! Besplatni preventivni pregledi vikendom su korak napred ka zdravijoj naciji. Hvala predsedniku Vučiću što brine zdravlju građana

Sladja

24.06.2024 18:59

Svaka čast na odgovornoj politici VucicaDrzava brine o zdravlju svih gradjana Srbije

Zoka

24.06.2024 19:00

Velika podrška predsedniku Vučiću za vraćanje sistematskih pregleda u škole! To je jako bitno za praćenje zdravstvenog stanja naše dece. Besplatni preventivni pregledi vikendom će takođe mnogima olakšati pristup lekarima. Bravo